Uitnodiging webinar Glastuinbouwpact Arnhem-Nijmegen

Jaarlijks wordt er in de regio Arnhem Nijmegen een seminar georganiseerd over actuele zaken die in de tuinbouwsector spelen. Dit jaar hebben wij er voor gekozen, om begrijpelijke redenen, dit in de vorm van een webinar te doen. U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan ons interactieve webinar op 3 september 2020 van 15.00 uur tot 16.45 uur Live vanaf Karma Center in Bemmel.

Sprekers:
- Maurice en Lydia Langelaan (KarmaPlants)
- Arne Bac (Rabobank)
- Frank Hollaar (Flynth)
- Discussie onder leiding van Peter Bakker (directeur Plantion)

In het voorjaar van 2020 ging er een onverwachte schokgolf door de tuinbouwsector. De afzet kwam plots tot stilstand en het was bij veel bedrijven ‘alle hens aan dek’. Intussen is de tuinbouwsector van de eerste schrik bekomen, echter het ‘corona-gevaar’ is nog niet geweken. Wat hebben we van deze onverwachte crisis geleerd en wat gaat de toekomst brengen? Dat is het centrale thema van dit webinar.

In 2019 startte KarmaPlants met een uitbreiding van 2,8 hectare van hun kwekerij. Er werd ook gestart met de bouw van het Karma Centre, een expo-ruimte voor de Anthuriums. Ook Karma Plants heeft de effecten van de Corona Crisis gevoeld. Maurice en Lydia Langelaan vertellen over hun ervaringen, maar ook over hun visie voor Karma Plants de komende jaren.

Een andere partij die nadrukkelijk de effecten van de corona-crisis gevoeld heeft is de Rabobank. Zij hebben met raad en daad hun klanten bijgestaan om zo goed als mogelijk door deze onzekere tijd te navigeren. Arne Bac zal u vertellen welke effecten dat op de sector en de afzet heeft gehad. Ook zal hij ingaan op de sectorvisie van de Rabobank en hoe die door de corona-crisis beïnvloed is.

Het afgelopen halfjaar heeft veel gevraagd van ondernemers. Vaak moesten alle ondernemersvaardigheden ingezet worden om het bedrijf in goede banen te leiden. Frank Hollaar zal vooral ingaan op ondernemersvaardigheden en de keuzes die ondernemers gemaakt hebben. Ook zal hij ingaan op hoe ondernemers hun bedrijf weerbaar kunnen maken en hoe je als bedrijf relevant blijft.

Programma:
15.00 Opening Peter Bakker
15.10 Interview met Maurice en Lydia Langelaan Hoe de corona crisis beleefd en blik op de toekomst
15.30 Visie op de sierteeltsector in onzekere tijd Arne Bac, sectorspecialist tuinbouw, Rabobank
15.50 Beantwoorden vragen van deelnemers/chat
16.00 Hoe blijf je als ondernemer wendbaar? Frank Hollaar, sectorleider tuinbouw, Flynth
16.20 Beantwoorden vragen van deelnemers/chat
16.30 Discussie o.l.v. Peter Bakker (directeur Plantion)
16.45 Afsluiting van het webinar

U wordt, namens Glastuinbouwpact Arnhem-Nijmegen, NEXTgarden en Greenport Gelderland van harte uitgenodigd om aan dit webinar deel te nemen.

 
Naar het overzicht
  • Home
  • Agenda
  • Uitnodiging webinar Glastuinbouwpact Arnhem-Nijmegen