Bijeenkomst met Glastuinbouw Nederland

De arbeidsmarkt staat onder spanning. Het is steeds lastiger om gemotiveerde medewerkers te vinden en vast te houden. Ook in de regio Arnhem-Nijmegen hebben tuinbouw-ondernemers met deze uitdaging te maken.

Vanuit Glastuinbouw Nederland en Greenport Arnhem-Nijmegen is al enkele jaren aandacht voor dit onderwerp. Zo organiseren we cursussen en trainingen, ondersteunen we het maken van bedrijfsopleidingsplannen en zijn we actief op ‘het werkplein’ tijdens Kom in de Kas. Recent is met een groep asielzoekers (statushouders) een bezoek gebracht aan twee tuinbouwbedrijven. Er liggen zeker kansen om personeel langer te binden en om nieuwe medewerkers te vinden, echter het is niet makkelijk.

We zijn verheugd dat Sjaak van der Tak, voorzitter van Glastuinbouw Nederland, weer naar onze regio komt en over het onderwerp ‘Arbeid’ met ons in gesprek gaat. Ook Peter Loef, beleidsspecialist ‘Arbeid’, is aanwezig en kan uw vragen beantwoorden.

Daarnaast zullen Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland en het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen aanwezig zijn om u te vertellen wat de mogelijkheden zijn om met geïnteresseerde medewerkers in contact te komen en welke trajecten daarvoor beschikbaar zijn. Het wordt dus een interessante avond, zeker als u aan de gang wilt met uw werkgeversbeleid.

Graag nodigen we u uit voor de bijeenkomst op:

Datum:                      Dinsdag 19 november 2019

Aanvang:                   Inloop 19.45, start 20.00 - 22.00 uur

Locatie:                      Adviescentrum Rabobank Maas en Waal - Oost Betuwe

                                  Industrieweg Oost 16, Elst

We kijken uit naar uw komst.

Met een vriendelijke groet,

 

Peter Bakker                                                              Frank Wilting                                 

Voorzitter                                                                   Voorzitter Regio Gelderland-Oost

Greenport Arnhem-Nijmegen                                       Glastuinbouw Nederland
Naar het overzicht
  • Home
  • Agenda
  • Bijeenkomst met Glastuinbouw Nederland