Bijeenkomst: Grensoverschrijdend zoeken naar personeel

In het kader van het Duits-Nederlandse Interreg-project Agropole Innovates heeft Agrobusiness Niederrhein e.V. willen wij u graag uitnodigen voor het volgende evenement:

Personeel uit het buurland – Uitdagingen en tips voor werkgevers die over de Duits-Nederlandse grens inhuren

Woonplaats in Nederland, werkplek in Duitsland – waar moet je op letten? Tips en ondersteunende diensten voor werkgevers uit Duitsland

Het is een van de basisprincipes van de EU dat werknemers uit EU-lidstaten in elke EU-lidstaat moeten kunnen werken. In theorie zijn landsgrenzen geen obstakel meer. Tot op de dag van vandaag lijken er echter redenen te zijn die mensen ervan weerhouden om aan de andere kant van een landsgrens werk te zoeken of – als werkgever – personeel uit het directe buurland in dienst te nemen. Waar moet je als werkgever op letten? Welke ondersteunende diensten zijn beschikbaar? En welke ervaringen hebben bedrijven in de regio Niederrhein met het in dienst nemen van personeel uit Nederland? Het team van het Interreg-project Agropole Innovates nodigt geïnteresseerden van harte uit voor een informatiebijeenkomst, die ook de mogelijkheid biedt om uit te wisselen en te netwerken onder het genot van een hapje.

Locatie: Raadhuisstraat 1, 5801 MB Venray

Details over het programma zijn te vinden in de bijlage van en op www.agrobusiness-niederrhein.de/events.

Als u geïnteresseerd bent, kunt u zich tot uiterlijk 19.04 gratis aanmelden via www.agrobusiness-niederrhein.de/events
Naar het overzicht
  • Home
  • Agenda
  • Bijeenkomst: Grensoverschrijdend zoeken naar personeel