Nieuws

PLANTION verwelkomt TICA in Groothandelscentrum PLANTION

Geschreven op

Plantion en TICA hebben een overeenkomst gesloten voor een nieuwe vestiging van TICA (2.500 m2) in Groothandelscentrum Plantion. De komst van TICA past goed in de one-stop-shopping formule van inkoopcentrum Plantion. Lees meer »

Openstelling EG-subsidieregeling 2024: investeer in energiebesparing

Geschreven op

Wilt u als glastuinbouwer investeren in energiebesparende maatregelen/systemen? Dan is dit nieuws voor u belangrijk. Op 11 april is de nieuwe ronde geopend van de subsidieregeling investeringen in Energie-efficiëntie Glastuinbouw (EG) voor 2024. Lees meer »

Agrarische sector lanceert arbeidsmarktplatform en campagne om personeel te trekken

Geschreven op

Werk in de land- en tuinbouw is werk dat ertoe doet. Op mooie locaties en met veel vrijheid. In verbinding met de natuur, de seizoenen, planten en dieren. Het nieuwe arbeidsmarktplatform genaamd Beter Uitzicht is op 16 april gelanceerd om werknemers naar de land- en tuinb... Lees meer »

Werkplein tijdens Kom in de Kas trekt veel bezoekers

Geschreven op

Dat de glastuinbouw niet alleen een mooie sector is om één keer per jaar een kijkje te komen nemen, maar ook om in te werken en te groeien, is niet bij iedereen bekend. Daarom organiseerde Greenport Gelderland, samen met partijen zoals Kasgroeit, Werkgeverslijn en het Wer... Lees meer »

Harold Zoet opent Kom in de Kas met aardbeien-toost

Geschreven op

Voorafgaande aan de start van Kom in de Kas in de regio Arnhem-Nijmegen kwamen ongeveer 80 ondernemers bij elkaar voor het jaarlijkse ondernemersontbijt. Om 8:00 uur stond de voordeur bij Royal Berry al open om collega kwekers te verwelkomen. Lees meer »

In gesprek met: Sven Versteeg van Royal Berry

Geschreven op

Je ziet direct het resultaat van je werk! Sven Versteeg is ‘plant specialist’ bij aardbeienkwekerij Royal Berry in Bemmel. Dagelijks is hij tussen de aardbeienplantjes te vinden om te bestuderen hoe de plantjes groeien en bloeien. Sve Lees meer »

Thema avond over emissievermindering van gewasbeschermingsmiddelen

Geschreven op

Kleine beetjes....grote gevolgen (tevens licentieverlenging Veiligheid en Techniek) Greenport Arnhem-Nijmegen organiseert i.s.m. AgraVisi een thema avond over emissievermindering van gewasbeschermingsmiddelen. Lees meer »

Subsidie voor innoveren in Greenport Gelderland kan nog tot eind 2024

Geschreven op

Greenport Gelderland zet zich in voor de ontwikkeling van de (glas)tuinbouw in provincie Gelderland. Dat doet zij door allerlei activiteiten te organiseren, maar ook door middel van de subsidieregeling Greenport Gelderland Innoveert. Lees meer »

Druk bezochte Nieuwjaarsbijeenkomst bij de Lande in Huissen

Geschreven op

Op dezelfde dag dat mevrouw Bom- Lemstra aanwezig was bij Fresh Forward, was zij ook als spreker aanwezig tijdens onze Nieuwjaarsbijeenkomst. Het was dit jaar wederom een goed bezochte bijeenkomst waarbij we onder het genot van een hapje en drankje, elkaar de beste wensen... Lees meer »

PLANTION blijft vernieuwen, verbinden en inspireren in lastig jaar

Geschreven op

In de algemene ledenvergadering van Plantion werd gisteravond teruggeblikt op het jaar 2023, een lastig jaar voor de sierteelt met mondiale onrust en hoge inflatie. Voor Plantion vertaalde zich dit in minder aanbod en kleinere volumes. Lees meer »