Nieuws

Uitnodiging LNV Webinar over de Sabe

Geschreven op

Graag informeren wij u over een interessant webinar. Met ingang van 30 oktober kun je als agrarische ondernemer expertise en kennis inkopen via de Subsidiemodule Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (Sabe). Lees meer »

Arbeidsmigranten, een belangrijke schakel in uw team

Geschreven op

“Het was even alle zeilen bijzetten”, vertelt Henk van Doorn van VDBA uit Geldermalsen. “In het voorjaar was er een periode dat er geen arbeidsmigranten op de reguliere wijze naar Nederland konden komen. Vervo Lees meer »

Open warmtenet voor ondernemingen en woningen in Lingewaard

Geschreven op

De gemeente Lingewaard, energiebedrijf Lingezegen Energy en infraspecialist Firan onderzoeken de mogelijkheid om tuinbouwbedrijven en woningen aan te sluiten op een open warmtenet met verschillende duurzame bronnen. Lees meer »

Proefboringen in Lingewaard

Geschreven op

Van 14 tot en met 21 oktober vindt een unieke activiteit plaats in NEXTgarden. Een proefboring van bijna 500 meter diep naar de mogelijkheden van warmteopslag. TNO en IFTechnology begeleiden deze boring, in opdracht van gemeente Lingewaard en met ondersteuning van provinc... Lees meer »

Plantion kiest voor een andere leiderschapsstijl

Geschreven op

Na een periode waarin het bedrijf zijn naam in de sierteelt heeft gevestigd, staat Plantion in de startblokken om nieuwe wegen in te slaan en zich verder te ontwikkelen. In dat kader vindt binnenkort een directiewisseling plaats. Lees meer »

Pact Arnhem-Nijmegen formuleert 10 speerpunten

Geschreven op

Eens in de vijf jaar zet het Glastuinbouwpact Arnhem-Nijmegen haar speerpunten op een rij. Samen met de belangrijkste stakeholders werd op 8 september 2020 jl. een strategische sessie georganiseerd bij Mea Vota. Lees meer »

Experience The Horticulture in NEXTgarden

Geschreven op

Het project Experience The Horticulture NEXTgarden is een initiatief van STOL, Humphrey’s BV, Greenport Arnhem-Nijmegen en de gemeente Lingewaard. Eind 2019 is het project van start gegaan. Het projectteam dat bestaat uit vertegenwoordigers van de 4 genoemde partijen, hee... Lees meer »

Webinar over afzet in onzekere tijd

Geschreven op

Wethouder Johan Sluiter van Gemeente Lingewaard verzorgde de aftrap van het eerste webinar van het Glastuinbouwpact Arnhem-Nijmegen. Dat deed hij in het gloednieuwe Karma Centrum aan de Geranium 2 in Bemmel. Familie Langelaan heeft dit nieuwe business-to-business centrum... Lees meer »

Crisis coaching voorziet in een grote behoefte

Geschreven op

In mei 2020, midden in de Corona crisis, organiseerde Greenport Gelderland de regeling ‘crisis coach’. Deze regeling biedt ondernemers in de tuinbouwsector de mogelijkheid om zelf een ‘crisis coach’ te zoeken, die het bedrijf ondersteunt om sterker uit de crisis te komen. Inmidde Lees meer »

Ondernemer aan het woord: Wessel van Olst

Geschreven op

Er wordt in de pers veel geschreven over de crisis die tuinders doormaken, maar er ontstaan gelukkig door de huidige situatie ook mooie initiatieven. Een voorbeeld hiervan is de campagne ‘Support Your Locals’, gesteund door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkw... Lees meer »