Nieuws

Plantion vernieuwt en verbreedt met 'Plantion Shop & Go'

Geschreven op

Op de eerste dag van haar najaarsbeurs (20 en 21 september) heeft Plantion een nieuw concept geïntroduceerd. Plantion Shop & Go is een inspirerende ‘winkel’ waar groenprofessionals toegang hebben tot een extra breed assortiment. Kope Lees meer »

Energiebesparingsplicht Glastuinbouw

Geschreven op

Recentelijk is er een voorlichtingsbijeenkomst geweest 'Energiebesparingsplicht voor de glastuinbouw'. Er zijn veel vragen gesteld tijdens deze bijeenkomst. In dit document kunt u deze teruglezen. Ook is het mogelijk via deze link het webinar terug te kijken. Lees meer »

Opgegroeid tussen de Hortensia’s

Geschreven op

De twee broers Marco en René van Tilburg hebben passie voor hortensia’s. 30 jaar geleden besloten hun ouders zich te specialiseren in verschillende soorten hortensia’s. Niet alleen de bekende witte, maar ook rode, roze en blauwe hortensia’s zijn bij van Tilburg te vinden. Jaarli Lees meer »

Tuinbouwdebat zet tuinbouw op de kaart

Geschreven op

Met de verkiezing van de Provinciale Staten en de waterschappen in aantocht wordt er in veel zaaltjes volop gediscussieerd over de toekomst van Gelderland. Zo ook op 2 maart jl., de datum waarop in het Laanboomhuis in Opheusden de Gelderse tuinbouwsector bijeen kwam. Lees meer »

Van plantenmateriaal tot voedingsmedium voor bomen

Geschreven op

Met een symposium in Arnhem op 15 december j.l. werd aandacht besteed aan de mogelijkheden om van plantenresten weer waardevolle grondstoffen te maken. Tom Bade en Ron Evers deden samen een praktijkproject waarbij bladresten uit de amaryllisteelt opgewerkt werd tot een id... Lees meer »

Uitnodiging Cursus Praktisch toepassen van sensoren

Geschreven op

Er wordt op 21 december a.s. een cursus gegeven 'Praktisch toepassen van sensoren'. In deze praktische cursus worden de (mogelijke) sensoren op uw bedrijf besproken en hoe u deze optimaal kan inzetten in combinatie met de klimaatcomputer en watergift. Lees meer »

Plantion houdt blik op de toekomst gericht ondanks omzetdaling

Geschreven op

In een onvoorspelbare periode voor de hele sector houdt Plantion rekening met zo’n 5 procent daling van haar jaaromzet 2022. Voor 2023 gaat Plantion uit van herstel en verdere investering in nieuwe dienstverleningsconcepten, al is er ook een ‘plan B’. Een e Lees meer »

‘Afbraak is Afbraak’ symposium

Geschreven op

Op 15 december is het zover: het ‘Afbraak is Afbraak’ symposium ter afsluiting van het Fiber2Fiber project. Het congres vindt plaats in de Koepelkerk in Arnhem van 14:00 tot 17:15 en is geheel gratis. U kunt de routebeschrijving naar de Koepelkerk in de bijlage vinden. Als Lees meer »

Sorry, No energy today!

Geschreven op

Dit was de pakkende titel van de inleiding van Remco de Boer op de energie-avond van het Glastuinbouwpact Arnhem-Nijmegen. Sinds 2015 wordt er wereldwijd ieder jaar minder geïnvesteerd in de energievoorziening. Met als gevolg een tekort in energie. Lees meer »

Wethouder Hubers brengt werkbezoek aan tuinbouw Lingewaard

Geschreven op

Nick Hubers is na de gemeenteraadsverkiezing van dit voorjaar, wethouder geworden van de Gemeente Lingewaard. Hij heeft verschillende onderwerpen in zijn portefeuille, waaronder de tuinbouw. Hubers is sinds 2010 voor de VVD actief in de Lingewaardse politiek. Lees meer »