Nieuws

‘Afbraak is Afbraak’ symposium

Geschreven op

Op 15 december is het zover: het ‘Afbraak is Afbraak’ symposium ter afsluiting van het Fiber2Fiber project. Het congres vindt plaats in de Koepelkerk in Arnhem van 14:00 tot 17:15 en is geheel gratis. U kunt de routebeschrijving naar de Koepelkerk in de bijlage vinden. Als Lees meer »

Wethouder Hubers brengt werkbezoek aan tuinbouw Lingewaard

Geschreven op

Nick Hubers is na de gemeenteraadsverkiezing van dit voorjaar, wethouder geworden van de Gemeente Lingewaard. Hij heeft verschillende onderwerpen in zijn portefeuille, waaronder de tuinbouw. Hubers is sinds 2010 voor de VVD actief in de Lingewaardse politiek. Lees meer »

Micro-organismen en mycorrhiza helpen bij afbraak

Geschreven op

Ruim een jaar geleden is in Huissen een project gestart door Fiber2Fiber met het composteren van bladeren van amaryllis. De compost die vrijkomt wordt verrijkt met mycorrhiza en slib om daarmee een waardevolle grondstof te maken voor de opkweek van planen en bomen. Lees meer »

Flynth ondersteund het belang van de Nederlandse tuinbouw

Geschreven op

De brancheorganisatie Glastuinbouw Nederland is begin september gestart met een publieksvriendelijke mediacampagne. Het doel van deze campagne is om de invloed van het overheidsbeleid op de glastuinbouwsector te laten zien. Lees meer »

Bijeenkomst biobased en circulair verpakken

Geschreven op

De glastuinbouw gebruikt – als veel andere sectoren – veel verpakkingen. Een deel daarvan is te maken met reststromen uit bijvoorbeeld de kassen. Welke mogelijkheden zijn er? En hoe kunnen we dat het beste samen organiseren? Daa Lees meer »

Zeestraten zet in op biologische snijhortensiateelt

Geschreven op

Het was een hectisch jaar voor Jos en Michel Zeestraten. Ruim een jaar geleden besloten ze om geleidelijk over te stappen van de teelt van freesia’s naar snijhortensia. Er werd een proef opgezet om het ras ’Dark Ruby’ te gaan kweken met inzet van biologische bestrijders. Net t Lees meer »

We mogen weer!

Geschreven op

Het was moeilijk voor te stellen, maar op 28 februari jl. zaten 13 kwekers uit de regio Arnhem-Nijmegen weer gewoon bij elkaar. Greenport Arnhem-Nijmegen organiseerde een training over geïntegreerde gewasbescherming. Lees meer »

Steunbetuiging sierteelt met bloemenharten en ‘ALL YOU NEED IS LOVE’

Geschreven op

Op het Airborneplein in Arnhem wordt zaterdag 12 maart om 10.00 uur een akoestische versie van ‘All you need is love’ gespeeld bij een levensgroot bloemenhart met de vermelding #lovenotwar. Deze steunbetuiging aan het belang van de vrijheid is een initiatief van de sierte... Lees meer »

PLANTION vernieuwt dienstverlening en wil verbinden inspireren

Geschreven op

Op de Algemene Ledenvergadering van Plantion presenteerde de directie gisteravond haar beleidsplan voor de periode 2022-2025, getiteld ‘Vernieuwen, verbinden, inspireren’. Daarin beschrijft Plantion hoe zij de algehele tendens naar digitalisering wil vertalen naar klantge... Lees meer »

Henk Gertsen 10 jaar bij Glastuinbouwpact Arnhem-Nijmegen

Geschreven op

Ruim 10 jaar geleden werd het initiatief genomen door Ferry Hollinger om tot een regelmatig overleg te komen tussen het tuinbouwbedrijfsleven en de Gemeente Lingewaard en Provincie Gelderland. Dit overleg droeg bij aan een goed ondernemers- en vestigingsklimaat voor de tu... Lees meer »