Nieuws

Bloemisten vieren de zomer bij Plantion

Geschreven op

Met meer dan 150 deelnemers kijkt Plantion terug op een drukke en zeer geslaagde eerste editie van haar inspiratie-evenement ‘Vier de Zomer’. De bijeenkomst vond plaats op woensdag 19 juni van 16.00 tot 21.30 uur in het Plantion-gebouw in Ede. Eig Lees meer »

Innoveren in Greenport Gelderland ook nog in 2019

Geschreven op

Greenport Gelderland zet zich in voor de ontwikkeling van de (glas)tuinbouw in provincie Gelderland. Op het Nationale Tuinbouwcongres werd door Minister Carola Schouten de status van Greenport Gelderland herbevestigd. Lees meer »

Afscheid Theo Visser op ondernemersontbijt Kom in de Kas

Geschreven op

Wederom waren de weergoden ons gunstig gezind. Onder toeziend oog van zo’n 125 aanwezigen werd onder het genot van een heerlijk buffet, de aftrap gegeven voor de 42e editie van Kom in de Kas. Dit keer waren wij met het ondernemersontbijt te gast bij Jolanda en Albert Kosd... Lees meer »

Veel interesse voor het Werkplein

Geschreven op

De vraag naar personeel in de (glas)tuinbouwsector groeit. Het gaat dan niet alleen om productiemedewerkers, maar ook om assistent-bedrijfsleiders, meewerkende voormannen, heftruck chauffeurs en teeltspecialisten. Lees meer »

800 regionale versproducten via Van Lokaal Voor Lokaal

Geschreven op

Op 3 april ging de nieuwe bestelwebsite van het producentencollectief Van Lokaal Voor Lokaal on-line. Deze website maakt het nu eenvoudig mogelijk om een breed scala aan producten te bestellen van ongeveer 25 boeren en tuinders in de regio Arnhem-Nijmegen. Lees meer »

Het ABC van personeelsmanagement

Geschreven op

Het blijft een grote uitdaging: personeel vasthouden en motiveren. Greenport Arnhem-Nijmegen organiseerde samen met Kasgroeit een avond over dit thema. 20 personen gingen aan de gang met praktische technieken om de communicatie met en tussen werknemers te verbeteren. Lees meer »

Natuurlijke plantweerbaarheid

Geschreven op

Margareth van der Horst, specialist gewasbescherming bij Plant Care Education, nam een grote groep tuinders mee in de wereld van schimmels, bacteriën en insecten die dagelijks tuinbouwgewassen bedreigen. Als je bedenkt dat er miljoenen soorten schimmels en bacteriën zijn,... Lees meer »

LED-verlichting, nog een wereld te ontdekken!

Geschreven op

Volgens René Corsten van Delphy staan we nog aan het begin van de ontdekkingstocht over de mogelijkheden van LED-verlichting in de tuinbouw. In een aantal ‘grotere’ gewasgroepen is al behoorlijk wat kennis over de toepassing van LED opgedaan, echter voor ‘kleinere’ plante... Lees meer »

Onderzoek naar klimaatneutraal verwarmen van pioenrozen

Geschreven op

Pioenrozen mogen zich ieder jaar verheugen op meer interesse van de consument. Het buitenareaal is de laatste jaren gegroeid van 600 naar 800 hectare. Eind mei en begin juni worden de meeste pioenen geoogst. Door de grote productiepiek wil de prijs van pioenen in die peri... Lees meer »

Hout en geothermie: ijzersterke combinatie!

Geschreven op

Eenzijdige afhankelijkheid van aardgas (fossiele energie) wordt in de tuinbouw als een toenemend risico gezien. Op langere termijn gaat de beschikbaarheid van aardgas afnemen en jaarlijks neemt de energiebelasting met ongeveer 10% toe. Lees meer »