Nieuws

Voorlopig RES concept regio Arnhem Nijmegen

Geschreven op

Voorlopig concept bod RES Het voorlopig concept bod staat met het bod, kaartmateriaal, toelichting en achtergrondinformatie uitvoerig gedocumenteerd in de zogenoemde 'Storymap RES Arnhem Nijmegen'. Dit is een online omgeving waarin alle informatie uit het RES-proces van h... Lees meer »

Gerrit van Giessen start bij Flynth

Geschreven op

Sinds 1 mei heeft Flynth Accountants en Adviseurs haar tuinbouwdeskundigheid in de regio Arnhem-Nijmegen versterkt. Gerrit van Giessen, zoon uit een tuindersfamilie, is het team in Elst komen ondersteunen. Gerrit van Giessen (32) heeft zijn hele werkzame leven in de tuinb... Lees meer »

Project ‘Experience The Horticulture NEXTgarden’ in uitvoering

Geschreven op

In de tuinbouwsector valt veel te zien en te beleven. Ook in de regio Arnhem-Nijmegen zijn er veel interessante glastuinbouwbedrijven te vinden. Grote groepen burgers weten echter niet of nauwelijks wat er in de tuinbouwkassen gebeurt. Lees meer »

Harde lessen in de sierteelt en voedingstuinbouw door coronacrisis

Geschreven op

Door de huidige coronacrisis staan bedrijven in de sierteelt en voedingstuinbouw en -glasbouw voor een uitdaging die op termijn niet alleen maar negatief hoeft uit te pakken. Ook groenondernemers in de regionale glastuinbouwsector kunnen de vruchten plukken van de soms ha... Lees meer »

Gelderland biedt hulp om sterk uit de crisis te komen

Geschreven op

Veel bedrijven in de tuinbouw hebben te maken met de gevolgen van de corona-crisis. Deze gevolgen kunnen verschillend van aard zijn. Dit kan variëren van “hoe kom ik de komende maanden door” tot “hoe richt ik mijn bedrijf zo in dat ik er sterker uit kom”. Provinci Lees meer »

Noodpakket COVID-19 voor landbouw, tuinbouw en visserij

Geschreven op

Overzicht van relevante generieke maatregelen en specifieke maatregelen voor de agrarische sector. Bijvoorbeeld tegemoetkomingen voor fritesaardappeltelers, de sierteelt en specifieke onderdelen van de voedingstuinbouw voor geleden schade door de uitbraak van COVID-19. Lees meer »

Plantion toont flexibiliteit

Geschreven op

Volgens Peter Bakker, algemeen directeur van Plantion, wordt er veel flexibiliteit van tuinders, handel, afnemers en medewerkers gevraagd. In deze tijd van de nieuwe 1,5 meter economie moeten er veel zaken aangepast worden om de veiligheid van mensen te garanderen, maar o... Lees meer »

Platforms voor vraag en aanbod personeel

Geschreven op

Door de coronacrisis is het ook in de land- en tuinbouw een roerige tijd. Er zijn bedrijven die personeel te kort komen als gevolg van onder meer de situatie rondom landsgrenzen en/of ziekte of quarantaine van vaste of seizoensmedewerkers. Lees meer »

Boontjes uit Huissen voor de Voedselbank

Geschreven op

Het is geen gemakkelijke tijd. Door de Corona crisis stijgt het aantal gebruikers van de Voedselbank. Tegelijkertijd hebben tuinders moeite met de afzet van hun producten door exportbeperkingen en consumenten die de ‘hand op de knip houden’. Hel Lees meer »

Kabinet erkent cruciale rol en positie tuinbouw

Geschreven op

Het kabinet erkent de cruciale rol en positie van de sector Tuinbouw- & Uitgangsmaterialen, door zwaar gedupeerde bedrijven tegemoet te komen in de schade die de coronacrisis veroorzaakt. “Dit is een belangrijke investering in behoud van bedrijven, banen en het cluster va... Lees meer »