Nieuws

Ondernemersontbijt Actuele onderwerpen voor Duitse en Nederlandse boomteeltbedrijven

Geschreven op

U bent van harte welkom voor een ondernemersontbijt op donderdag 14 november 2019 van 08.00 uur tot 11.00 uur bij Eurotree Boomkwekerijen Horst BV, Onkelweg 16 in Melderslo NL. Zuid-oost Nederland is samen met de Niederrhein het grootste boomteeltgebied van Europa! Lees meer »

Plantion wint prestigieuze TASPO AWARD in Duitsland

Geschreven op

Plantion heeft afgelopen vrijdag in Berlijn een TASPO Award gewonnen in de categorie ‘Geschäftsidee des Jahres‘. De award werd toegekend voor het Middellange termijnplan (MLTP) 2017-2020. Volgens de jury pakt Plantion op een eigentijdse manier de ‘koe bij de horens’ om ee... Lees meer »

Succesvolle demonstratie innovatieve amaryllisblad-verwijder-machine

Geschreven op

Slimme oplossingen voor de amaryllisteelt, dat is de kern van het project van Hortiworld en Zandvoort Flowers. In het ‘koppen snijden’ van de amaryllisbol gaat veel tijd zitten. Dat kan slimmer en efficiënter dachten Peter van Oosterink, Rembrandt van Meegen en Rick Geric... Lees meer »

PLANTION introduceert dagelijkse digitale catalogus voor kopen op afstand

Geschreven op

Bloemist en vakhandel kunnen voortaan beter en makkelijker online bij Plantion inkopen. De nieuwste versie van Plantion Digitale Marktplaats bevat naast andere verbeteringen namelijk een spectaculaire nieuwe functionaliteit: Klokaanbod. Lees meer »

Demonstratie automatisch blad verwijderen en koppen snijden

Geschreven op

Beste tuinder/ondernemer, Afgelopen maanden is er door Hortiworld uit Angeren en Zandvoort Flowers te Huissen hard gewerkt aan het ontwikkelen van een semi-automatische machine voor het snijden van amaryllisblad en het koppen van de amaryllisbollen. Lees meer »

High tech meets Biomass - event na één keer op de kaart

Geschreven op

Tijdens het event ‘Hightech meets Biomass’ op de Brightlands Campus Greenport Venlo werd de verbinding gelegd tussen technologische innovaties en de primaire sector. Want de agrariër van de toekomst? Die is niet alleen producent van voedsel en veevoer maar leverancier van... Lees meer »

Statushouders op excursie in de tuinbouwkas

Geschreven op

Met veel interesse bezocht een groep van ruim 10 ‘nieuwe Nederlanders’ uit Eritrea, Syrië, Turkije en Koerdistan de tuinbouwkassen in Bergerden. Natuurlijk niet alleen om te kijken wat voor mooie planten er gekweekt worden, maar zeker ook om te kijken of er werkgelegenhei... Lees meer »

Uitnodiging 10 oktober - Hightech meets Biomass

Geschreven op

Op weg naar een duurzamere wereld spelen techniek en biomassa een cruciale rol. Zonder biomassa is er geen zuurstof en geen voedsel. Om tot die duurzame wereld te komen, liggen er uitdagingen in hightech en biomassa. Lees meer »

Praktijkvoorbeelden van verduurzaming in NEXTgarden

Geschreven op

Na een drukbezochte „Agro Cross Borders“-bijeenkomst in juli jl. bij kwekerij Dercks in Geldern (D) was op 18 september 2019 regio Arnhem-Nijmegen gastheer. En waar kan dat beter plaatsvinden dan in NEXTgarden/Bergerden, waar volop initiatieven op het gebied van duurzaamh... Lees meer »

KLEURRIJKE VERHALEN DAGEN 2019

Geschreven op

Tijdens de Kleurrijke Verhalen Dagen (18 tot en met 28 september 2019), geven Plantion-bloemisten in totaal 30 duizend kortingsbonnen weg aan klanten, die minstens € 15 aan bloemen en/of planten besteden in hun winkel. D Lees meer »