Nieuws

Van zaterdaghulp tot rechterhand van de eigenaar: het verhaal van Christian Luppes

Geschreven op

15 jarige jongen wilde Christian Luppes graag een centje bijverdienen. Iedere zaterdag op de fiets naar Kwekerij Arbeidsvreugde in Groessen. Afwisselend werk tussen de Helleborussen en Pelargoniums, dat paste Christian wel. Lees meer »

Nieuwe medewerker in de tuinbouw heet: Archie Cobot

Geschreven op

De oudere tuinders onder ons kennen waarschijnlijk nog wel de stripboeken van: Archie, de man van staal. Een stripverhaal uit de jaren vijftig en zestig waarbij een goedaardige robot het gevaarlijke werk opknapte. Lees meer »

Motiverend en Resultaatgericht Leidinggeven “Aandacht geven ondanks drukte”

Geschreven op

De Training 'Motiverend en Resultaatgericht Leidinggeven' werd dit jaar mogelijk gemaakt door Greenport Gelderland en vond dit voorjaar plaats op drie bedrijven gelegen in Bemmel en Nieuwaal. De training richt zich op het toepassen van een stukje theorie over leidinggeven... Lees meer »

Menselijk aspect bij binden personeel centraler stellen

Geschreven op

Juist in een tijd dat mechanisering, automatisering en robotisering aan kracht winnen in de tuinbouw moet het menselijk aspect bij het boeien en binden van personeel centraal staan. Dat aspect en minder de nadruk op de technische innovaties als het om arbeid gaat, staat c... Lees meer »

Meer jongeren in het groen: werving die werkt

Geschreven op

Meer dan de helft van de jongeren staat open voor de groene sector, zo blijkt uit onderzoek van Motivaction voor GroenPact. Maar hoe bereiken we hen en zorgen we ervoor dat meer jongeren ook echt kiezen voor een opleiding en loopbaan in het groene domein? Lees meer »

Het draait om de inhoud

Geschreven op

Horti Expertdagen 2020 Planten zitten vol waardevolle vitamines en inhoudsstoffen. Daar kunt u gebruik van maken. De nutriëntensamenstelling van het plantsap en de droge stof bepaalt bovendien hoe goed het gewas groeit. Lees meer »

Samen gaan voor Gaaf Gelderland

Geschreven op

Als we willen dat Gelderland als mooiste provincie van Nederland ook in de toekomst 'gaaf' blijft, dan moeten we daar iets voor doen. In beweging komen, richting bepalen, keuzes maken, verantwoordelijkheid nemen, slagen maken en resultaat boeken. Lees meer »

Plantion introduceert inspiratieplatform ‘TASTE THE GREEN’

Geschreven op

Op woensdag 15 januari jl. introduceerde Plantion het platform Taste the Green, een app en website met heel veel bloemen- en planteninspiratie voor consumenten. Het platform omvat blogs en vlogs over producten van bloemisten en tuincentra die bij Plantion inkopen. Lees meer »

Harry Beijer opent het tuinbouw jaar tijdens nieuwjaarsreceptie

Geschreven op

Zoals gebruikelijk startte het nieuwe jaar voor de tuinbouw in de regio Arnhem-Nijmegen met de traditionele nieuwjaarsreceptie. Dit jaar werd de Nieuwjaars speech verzorgd door Harry Beijer, tuinder uit Bergerden/NEXTgarden. Lees meer »

Een brug tussen glastuinbouw en consument

Geschreven op

Op 12 december jl. vond bij Mea Vota in Huissen een brainstorm sessie plaats, met als thema ‘Experience the Horticulture’. Er was een uiteenlopend gezelschap aanwezig met vertegenwoordiging uit de gelederen van onderwijs, recreatie, vastgoed, telers, gemeente en provincie. Het Lees meer »