Nieuws

symposium over Energietransitie Glastuinbouw Gelderland

Geschreven op

De sprekers zullen in gaan op de kansen die er liggen om te komen tot een klimaat neutrale tuinbouw. Maar ook hoe de tuinbouwsector zelf een actieve rol kan krijgen in de energietransitie.. Wat kan een ondernemer zelf oppakken om dit te bewerkstelligen en welke gebiedsopg... Lees meer »

Drijvend zonnepark in tuinbouwgebied nadert voltooiing

Geschreven op

Onder leiding van de coöperatie Lingewaard Energie wordt door Tenten Solar Zonnepanelen een uniek drijvend zonnepark aangelegd. De afgelopen weken is de bekabeling, die de verbinding vormt tussen de transformator en de (stroom-) verdeelkasten, aangelegd en is er een groot... Lees meer »

PERSBERICHT: TEVREDENHEID OVER OMZET EN RESULTAAT IN 2017

Geschreven op

TEVREDENHEID OVER OMZET EN RESULTAAT IN 2017 Op de algemene ledenvergadering van Plantion op 6 juni jl. gaven de aanwezige leden hun goedkeuring aan de jaarrekening 2017. De omzet van € 101,5 miljoen en het resultaat van € 187 duizend stemt tot tevredenheid. De Lees meer »

Nieuwe gedeputeerde neemt een kijkje tussen de aardbeien

Geschreven op

Peter Drenth, de kersverse gedeputeerde voor platteland, economie en energietransitie, bezocht op 7 juni het glastuinbouwgebied tussen Arnhem-Nijmegen. Op 30 mei jl. maakte hij de overstap van wethouder in Doetinchem naar het provinciale bestuur in Arnhem. Lees meer »

Bedrijfskunde voor de tuinbouw

Geschreven op

De tuinbouwsector staat voor grote uitdagingen: hoe kunnen we innoveren in productie, afzet of verwerking? Hoe vinden en binden we mogelijke samenwerkingspartners? Hoe past het bedrijf in een internationale context? Lees meer »

Kom in de Kas druk bezocht tijdens zonnige lentedag

Geschreven op

De inmiddels 41e editie van ‘Kom in de Kas’ was wederom in de gemeente Lingewaard een groot succes. Het mooie weer heeft daar zeker een positieve bijdrage aangeleverd, want het was een prachtige dag om er op uit te trekken. De Lees meer »

Sjaak van der Tak deelt visie met tuinders Arnhem-Nijmegen

Geschreven op

Nu de aardgasproductie uit Groningen gehalveerd moet worden staat er veel te gebeuren in de tuinbouwsector. De grootafnemers van Nederlands aardgas hebben van minister Wiebes reeds een brief gehad. Daarin wordt aangegeven dat de beschikbaarheid van Nederlands aardgas de k... Lees meer »

Zonnepanelen nog steeds interessant?

Geschreven op

Twijfelt u nog over de aanschaf van zonnepanelen voor uw bedrijf? Is het rendement interessant? Wat zijn de technische mogelijkheden? En zijn er nog meer mogelijkheden voor het aanvragen van subsidie? Flynth, de grootste adviseur en accountant voor ondernemers helpt u gra... Lees meer »

Volop kansen op bloei’

Geschreven op

Met de woorden ‘volop kansen op bloei’ opende Arjan Kruisselbrink, directeur Bedrijven Rabobank Oost Betuwe, de nieuwjaarsreceptie van Greenport Arnhem-Nijmegen. Hij refereerde hiermee naar de visie van de Rabobank voor de sierteelt in Nederland. De Lees meer »

Drijvend zonnepark verrijkt gietwaterbassin Bergerden

Geschreven op

Coöperatie Lingewaard Energie realiseert het zonnepark samen met de veertien glastuinders die zich verenigden in Gietwaterbedrijf Bergerden en burgers. Innovatie- en Energiefonds Gelderland, ING Bank en een crowdfunding onder burgers in de regio financieren het park.Drijv... Lees meer »