Nieuws

Crisis coaching voorziet in een grote behoefte

Geschreven op

In mei 2020, midden in de Corona crisis, organiseerde Greenport Gelderland de regeling ‘crisis coach’. Deze regeling biedt ondernemers in de tuinbouwsector de mogelijkheid om zelf een ‘crisis coach’ te zoeken, die het bedrijf ondersteunt om sterker uit de crisis te komen. Inmidde Lees meer »

Ondernemer aan het woord: Wessel van Olst

Geschreven op

Er wordt in de pers veel geschreven over de crisis die tuinders doormaken, maar er ontstaan gelukkig door de huidige situatie ook mooie initiatieven. Een voorbeeld hiervan is de campagne ‘Support Your Locals’, gesteund door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkw... Lees meer »

Gelderse tuinbouw steekt cliënten Voedselbank Arnhem een hart onder de riem

Geschreven op

De corona-crisis heeft allerlei nieuwe initiatieven naar voren gebracht. Een van die initiatieven was het project om tuinbouwproducten, die moeilijk af te zetten waren, voor een deel een weg te laten vinden naar cliënten van de Voedselbank. Lees meer »

Rabobank krijgt veel vragen van tuinders

Geschreven op

Eric Aerts is voor veel tuinders in de regio Arnhem-Nijmegen het eerste aanspreekpunt als het gaat om financiële zaken. Ook in deze tijd van Corona-onzekerheid, besteed hij veel tijd en aandacht aan het beantwoorden van vragen van ondernemers. Lees meer »

25 juni - Livedebat over agrarische seizoenarbeiders, gemeenten en corona. Doet u mee?

Geschreven op

Livedebat over agrarische seizoenarbeiders, gemeenten en corona. Doet u mee? LTO Nederland en de aangesloten vaktechnische en regionale organisaties Nederland, organiseren samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) een interessant live en interactief online debat... Lees meer »

Oosterhoutse kweker zet Voedselbank in de bloemen

Geschreven op

Jos en Michel Zeestraten kweken Freesia’s en Hortensia’s aan de Dijstraat in Oosterhout. De heerlijk geurende Freesia’s groeien het hele jaar rond in de kwekerij. Ook in maart van dit jaar stonden de bloemen klaar om geplukt te worden en hun weg naar de consument te vinden. De Co Lees meer »

Tegemoetkoming sierteelt en onderdelen voedingstuinbouw

Geschreven op

Bijstelling extra steunmaatregel De extra steunmaatregel voor de tuinbouw krijgt op enkele onderdelen een aanpassing. Voor de voedingstuinbouw gaat het percentage ‘afzet horeca’ omlaag van 75% naar 60%. Daarnaast gaat de regeling beter rekening houden met bedrijven die de... Lees meer »

Voorlopig RES concept regio Arnhem Nijmegen

Geschreven op

Voorlopig concept bod RES Het voorlopig concept bod staat met het bod, kaartmateriaal, toelichting en achtergrondinformatie uitvoerig gedocumenteerd in de zogenoemde 'Storymap RES Arnhem Nijmegen'. Dit is een online omgeving waarin alle informatie uit het RES-proces van h... Lees meer »

Gerrit van Giessen start bij Flynth

Geschreven op

Sinds 1 mei heeft Flynth Accountants en Adviseurs haar tuinbouwdeskundigheid in de regio Arnhem-Nijmegen versterkt. Gerrit van Giessen, zoon uit een tuindersfamilie, is het team in Elst komen ondersteunen. Gerrit van Giessen (32) heeft zijn hele werkzame leven in de tuinb... Lees meer »

Project ‘Experience The Horticulture NEXTgarden’ in uitvoering

Geschreven op

In de tuinbouwsector valt veel te zien en te beleven. Ook in de regio Arnhem-Nijmegen zijn er veel interessante glastuinbouwbedrijven te vinden. Grote groepen burgers weten echter niet of nauwelijks wat er in de tuinbouwkassen gebeurt. Lees meer »