Nieuws

Regiosafari Arnhem Nijmegen brengt bezoek aan Zandvoortflowers te Huissen

Geschreven op

Op 5 september jl. vond er een bedrijfsbezoek plaats als onderdeel van de zogenoemde regiosafari Arnhem Nijmegen bij Zandvoort Flowers in Huissen. De organisatie Regio Arnhem Nijmegen, bestaat uit een regionaal samenwerkingsverband tussen 18 gemeenten, gericht op een stru... Lees meer »

Specerijenproductie krijgt boost in NEXTgarden

Geschreven op

Op 25 september heeft de provincie Gelderland het innovatieproject Ingredient Farm goedgekeurd. Doel is om in het glastuinbouwgebied NEXTgarden exotische specerijen als kurkuma en zwarte peper te gaan telen, veredelen en verwerken. Lees meer »

Infrarood verwarmen van pioenrozen

Geschreven op

Pioenrozen zijn een populair gewas in Huissen. Zowel in de kassen als op percelen buiten de kassen kom je deze mooie bloem tegen. Probleem bij pioenen is dat de productie van de bloem, zodra het voorjaar los barst, binnen enkele weken plaatsvindt. Lees meer »

Toepassing van LED’s in de Freesiateelt

Geschreven op

Planten houden van licht en warmte. Met de juiste combinatie van licht en warmte kan een gewas optimaal produceren. Er is echter verschil tussen daglicht (kijklicht) en groeilicht. Dat komt omdat licht uit een combinatie van verschillende golflengtes bestaat. Lees meer »

Spetterende aftrap kleurrijke verhalen dagen 2018

Geschreven op

Consument krijgt kortingsbon van € 7,50 voor volgende aankoop bij een Plantion-bloemist Deze maand start de vijfde editie van de Kleurrijke Verhalen Dagen, een initiatief van Plantion om mensen vaker naar de bloemist te laten gaan. V Lees meer »

Van praten naar (duurzaam) doen!

Geschreven op

Marjan Minnesma wond er geen doekjes om: “Het is tijd om in actie te komen. De klimaatverandering komt door menselijk handelen en dat is iets wat we zelf ook weer kunnen stoppen. Als we zo doorgaan dan staat het zeewaterniveau over enkele decennia 2,5 tot 3 meter hoger en... Lees meer »

Open dag bij drijvend zonnepark Lingewaard

Geschreven op

Het is zaterdagochtend 1 september om 9.30uur. Een heldere ochtend en de zon komt op. De eerste zonnestralen vallen op het drijvende zonnepark in Lingewaard. Een van de initiatiefnemers, Frans van Herwijnen, zet de spullen klaar voor de bezoekers van de open dag. Lees meer »

Met vele kleine stapjes een groot verschil!

Geschreven op

Op 5 september ontving Kwekerij Evers in Huissen een grote groep bezoekers. Als opwarmer voor het symposium ‘Energie transitie Glastuinbouw Gelderland’ werd een excursie georganiseerd bij Ron Evers. Evers is amaryllis kweker in Huissen en heeft het bedrijf van zijn ouders... Lees meer »

symposium over Energietransitie Glastuinbouw Gelderland

Geschreven op

De sprekers zullen in gaan op de kansen die er liggen om te komen tot een klimaat neutrale tuinbouw. Maar ook hoe de tuinbouwsector zelf een actieve rol kan krijgen in de energietransitie.. Wat kan een ondernemer zelf oppakken om dit te bewerkstelligen en welke gebiedsopg... Lees meer »

Drijvend zonnepark in tuinbouwgebied nadert voltooiing

Geschreven op

Onder leiding van de coöperatie Lingewaard Energie wordt door Tenten Solar Zonnepanelen een uniek drijvend zonnepark aangelegd. De afgelopen weken is de bekabeling, die de verbinding vormt tussen de transformator en de (stroom-) verdeelkasten, aangelegd en is er een groot... Lees meer »