Nieuws

Statushouders op excursie in de tuinbouwkas

Geschreven op

Met veel interesse bezocht een groep van ruim 10 ‘nieuwe Nederlanders’ uit Eritrea, Syrië, Turkije en Koerdistan de tuinbouwkassen in Bergerden. Natuurlijk niet alleen om te kijken wat voor mooie planten er gekweekt worden, maar zeker ook om te kijken of er werkgelegenhei... Lees meer »

Uitnodiging 10 oktober - Hightech meets Biomass

Geschreven op

Op weg naar een duurzamere wereld spelen techniek en biomassa een cruciale rol. Zonder biomassa is er geen zuurstof en geen voedsel. Om tot die duurzame wereld te komen, liggen er uitdagingen in hightech en biomassa. Lees meer »

Praktijkvoorbeelden van verduurzaming in NEXTgarden

Geschreven op

Na een drukbezochte „Agro Cross Borders“-bijeenkomst in juli jl. bij kwekerij Dercks in Geldern (D) was op 18 september 2019 regio Arnhem-Nijmegen gastheer. En waar kan dat beter plaatsvinden dan in NEXTgarden/Bergerden, waar volop initiatieven op het gebied van duurzaamh... Lees meer »

KLEURRIJKE VERHALEN DAGEN 2019

Geschreven op

Tijdens de Kleurrijke Verhalen Dagen (18 tot en met 28 september 2019), geven Plantion-bloemisten in totaal 30 duizend kortingsbonnen weg aan klanten, die minstens € 15 aan bloemen en/of planten besteden in hun winkel. D Lees meer »

Een plantenpot die je kunt ingraven

Geschreven op

Tijdens een recent bezoek aan de Duitse tuinbouwsector ontvingen Nederlandse tuinders een presentatie over de ‘Pottburri’. Alexander Cox is een van de uitvinders van de PottBurri. Deze plantenpot kan samen met de plant in de tuin ingegraven worden. Doo Lees meer »

Dercks in Geldern (D) bespaart 70% op zijn gietwater!

Geschreven op

Het klimaat verandert en in de zomer ontstaan steeds vaker perioden met watertekort. Zuinig omgaan met water in de agrarische sector was het thema van de excursie naar potplantenkweker Dercks in Gerldern-Walbeck (D). Lees meer »

PLANTION introduceert unieke voorzieningen voor duurzaam inkopen

Geschreven op

Plantion heeft deze week haar kloksoftware uitgebreid met een nieuwe voorziening waarmee kopers gemakkelijker duurzame producten kunnen selecteren. Ook introduceert Plantion het ‘Plantion keurlabel auditrapport’. Doo Lees meer »

Tuinders in gebied Next Garden willen biomassacentrale voor warmtenet

Geschreven op

Ondernemers uit het glastuinbouwgebied Next Garden bij Huissen willen een biomassacentrale bouwen om de warmte te leveren voor het warmtenet waar zij op zijn aangesloten. Dat warmtenet verbruikt nu nog aardgas dat afkomstig is uit de aardgasvelden in Groningen. Lees meer »

Bloemisten vieren de zomer bij Plantion

Geschreven op

Met meer dan 150 deelnemers kijkt Plantion terug op een drukke en zeer geslaagde eerste editie van haar inspiratie-evenement ‘Vier de Zomer’. De bijeenkomst vond plaats op woensdag 19 juni van 16.00 tot 21.30 uur in het Plantion-gebouw in Ede. Eig Lees meer »

Innoveren in Greenport Gelderland ook nog in 2019

Geschreven op

Greenport Gelderland zet zich in voor de ontwikkeling van de (glas)tuinbouw in provincie Gelderland. Op het Nationale Tuinbouwcongres werd door Minister Carola Schouten de status van Greenport Gelderland herbevestigd. Lees meer »