Nieuws

UWV Werkgeverscongres

Geschreven op

In het najaar van 2020 gingen de UWV Werkgeverscongressen helaas niet door. Inmiddels is er een nieuwe datum gepland: 10 februari tussen 9.15 - 12.25 uur. De UWV Werkgeverscongressen vormen het jaarlijkse kennisevenement met interessante informatie van UWV voor HR-profess... Lees meer »

Eef Janssen steekt medewerkers van Voedselbank een hart onder de riem

Geschreven op

Het is een roerig jaar geweest, niet alleen voor de tuinbouw maar ook voor de medewerkers van de Voedselbank in Arnhem en omstreken. Door de coronacrisis viel in de eerste weken na de uitbraak, het werk van de Voedselbank bijna stil, want de oudere medewerkers (risico gro... Lees meer »

Peter Bakker neemt afscheid van Plantion en van GAN

Geschreven op

Peter Bakker, de grote kracht achter de ontwikkeling van Plantion in Ede, vertrekt aan het eind van het jaar bij Plantion. Ook was hij jarenlang een belangrijke kracht achter het succes van Greenport Arnhem-Nijmegen (GAN). Lees meer »

Nieuwe data Cursus Het Nieuwe Telen voor niet-telers

Geschreven op

Het Nieuwe Telen (HNT) is een bekende aanpak (strategie) voor tuinders om energiezuinig te telen. In het verleden heeft Greenport Arnhem-Nijmegen hier meermaals aandacht aan besteed. Nu is er ook een cursus voor niet-telers, zodat zij ook beter kunnen begrijpen op welke s... Lees meer »

Plantion ontzorgt kopers op het gebied van transport

Geschreven op

Na een geslaagde testperiode start Plantion met een veelzijdige bezorgservice voor bloemisten en andere klanten die fysiek of online producten bij Plantion inkopen. Het aandeel online bestellingen neemt toe, helemaal sinds de uitbraak van corona. Lees meer »

Terugblik webinar 'Energietranisite in de tuinbouw staat niet stil'

Geschreven op

Op 23 november jl. vond de 2e online bijeenkomst plaats van Greenport Arnhem Nijmegen in de vorm van een webinar. Thema voor de sessie was 'Energietranisite in de tuinbouw staat niet stil'. Het was een mooi programma met interessante sprekers en de onderwerpen die de revu... Lees meer »

Arbeidsmigranten, een belangrijke schakel in uw team

Geschreven op

“Het was even alle zeilen bijzetten”, vertelt Henk van Doorn van VDBA uit Geldermalsen. “In het voorjaar was er een periode dat er geen arbeidsmigranten op de reguliere wijze naar Nederland konden komen. Vervo Lees meer »

Open warmtenet voor ondernemingen en woningen in Lingewaard

Geschreven op

De gemeente Lingewaard, energiebedrijf Lingezegen Energy en infraspecialist Firan onderzoeken de mogelijkheid om tuinbouwbedrijven en woningen aan te sluiten op een open warmtenet met verschillende duurzame bronnen. Lees meer »

Proefboringen in Lingewaard

Geschreven op

Van 14 tot en met 21 oktober vindt een unieke activiteit plaats in NEXTgarden. Een proefboring van bijna 500 meter diep naar de mogelijkheden van warmteopslag. TNO en IFTechnology begeleiden deze boring, in opdracht van gemeente Lingewaard en met ondersteuning van provinc... Lees meer »

Plantion kiest voor een andere leiderschapsstijl

Geschreven op

Na een periode waarin het bedrijf zijn naam in de sierteelt heeft gevestigd, staat Plantion in de startblokken om nieuwe wegen in te slaan en zich verder te ontwikkelen. In dat kader vindt binnenkort een directiewisseling plaats. Lees meer »