Nieuws

Meer jongeren in het groen: werving die werkt

Geschreven op

Meer dan de helft van de jongeren staat open voor de groene sector, zo blijkt uit onderzoek van Motivaction voor GroenPact. Maar hoe bereiken we hen en zorgen we ervoor dat meer jongeren ook echt kiezen voor een opleiding en loopbaan in het groene domein? Lees meer »

Het draait om de inhoud

Geschreven op

Horti Expertdagen 2020 Planten zitten vol waardevolle vitamines en inhoudsstoffen. Daar kunt u gebruik van maken. De nutriëntensamenstelling van het plantsap en de droge stof bepaalt bovendien hoe goed het gewas groeit. Lees meer »

Samen gaan voor Gaaf Gelderland

Geschreven op

Als we willen dat Gelderland als mooiste provincie van Nederland ook in de toekomst 'gaaf' blijft, dan moeten we daar iets voor doen. In beweging komen, richting bepalen, keuzes maken, verantwoordelijkheid nemen, slagen maken en resultaat boeken. Lees meer »

Plantion introduceert inspiratieplatform ‘TASTE THE GREEN’

Geschreven op

Op woensdag 15 januari jl. introduceerde Plantion het platform Taste the Green, een app en website met heel veel bloemen- en planteninspiratie voor consumenten. Het platform omvat blogs en vlogs over producten van bloemisten en tuincentra die bij Plantion inkopen. Lees meer »

Harry Beijer opent het tuinbouw jaar tijdens nieuwjaarsreceptie

Geschreven op

Zoals gebruikelijk startte het nieuwe jaar voor de tuinbouw in de regio Arnhem-Nijmegen met de traditionele nieuwjaarsreceptie. Dit jaar werd de Nieuwjaars speech verzorgd door Harry Beijer, tuinder uit Bergerden/NEXTgarden. Lees meer »

Een brug tussen glastuinbouw en consument

Geschreven op

Op 12 december jl. vond bij Mea Vota in Huissen een brainstorm sessie plaats, met als thema ‘Experience the Horticulture’. Er was een uiteenlopend gezelschap aanwezig met vertegenwoordiging uit de gelederen van onderwijs, recreatie, vastgoed, telers, gemeente en provincie. Het Lees meer »

Groesbeekse wijn, van product naar beleving!

Geschreven op

De wijncultuur leeft in Groesbeek. Een vijftal wijnboeren uit dit mooie dorp hebben samengewerkt aan het ontwikkelen van een nieuwe witte en rode wijn van hun eigen druiven. Deze wijn is speciaal bestemd voor bezoekers aan de regio en mensen die de regio willen beleven. Lees meer »

Nieuw belastingplan brengt verduurzaming tuinbouw tot stilstand

Geschreven op

Nederlandse tuinbouwbedrijven draaien hun hand niet om voor innovatieve technieken en maken zich hard voor de verduurzaming van de sector. Nóg wel. Want sinds de ‘Wet fiscale maatregelen Klimaatakkoord’ is aangenomen in de Tweede Kamer, is het de vraag of zij dit kunnen v... Lees meer »

René Willemsen volgt Jos Kersten op als voorzitter van Coöperatie Plantion

Geschreven op

Tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) van Plantion op vrijdag 6 december 2019 stemden de leden in met de benoeming van René Willemsen als nieuwe voorzitter. Willemsen, Kalanchoë- en Calceolariakweker uit Gendt, volgt Jos Kersten op. K Lees meer »

Werkgevers Servicepunt bemiddelt bij vinden van werknemers

Geschreven op

Met veel interesse kwamen tuinbouwondernemers naar de bijeenkomst over Arbeid en Werkgelegenheid bij de Rabobank in Elst. Samen met Glastuinbouw Nederland organiseerde de regionale Greenport deze avond. Speciale gasten waren Sjaak van de Tak, voorzitter Glastuinbouw Neder... Lees meer »