Nieuws

Zeestraten zet in op biologische snijhortensiateelt

Geschreven op

Het was een hectisch jaar voor Jos en Michel Zeestraten. Ruim een jaar geleden besloten ze om geleidelijk over te stappen van de teelt van freesia’s naar snijhortensia. Er werd een proef opgezet om het ras ’Dark Ruby’ te gaan kweken met inzet van biologische bestrijders. Net t Lees meer »

We mogen weer!

Geschreven op

Het was moeilijk voor te stellen, maar op 28 februari jl. zaten 13 kwekers uit de regio Arnhem-Nijmegen weer gewoon bij elkaar. Greenport Arnhem-Nijmegen organiseerde een training over geïntegreerde gewasbescherming. Lees meer »

Steunbetuiging sierteelt met bloemenharten en ‘ALL YOU NEED IS LOVE’

Geschreven op

Op het Airborneplein in Arnhem wordt zaterdag 12 maart om 10.00 uur een akoestische versie van ‘All you need is love’ gespeeld bij een levensgroot bloemenhart met de vermelding #lovenotwar. Deze steunbetuiging aan het belang van de vrijheid is een initiatief van de sierte... Lees meer »

PLANTION vernieuwt dienstverlening en wil verbinden inspireren

Geschreven op

Op de Algemene Ledenvergadering van Plantion presenteerde de directie gisteravond haar beleidsplan voor de periode 2022-2025, getiteld ‘Vernieuwen, verbinden, inspireren’. Daarin beschrijft Plantion hoe zij de algehele tendens naar digitalisering wil vertalen naar klantge... Lees meer »

Henk Gertsen 10 jaar bij Glastuinbouwpact Arnhem-Nijmegen

Geschreven op

Ruim 10 jaar geleden werd het initiatief genomen door Ferry Hollinger om tot een regelmatig overleg te komen tussen het tuinbouwbedrijfsleven en de Gemeente Lingewaard en Provincie Gelderland. Dit overleg droeg bij aan een goed ondernemers- en vestigingsklimaat voor de tu... Lees meer »

PLANTION EN Koninklijke VBW verlengen samenwerking

Geschreven op

Plantion en Koninklijke VBW maken bekend dat zij de komende jaren met elkaar blijven samenwerken. De nieuwe overeenkomst ging in op 1 januari 2022 en loopt tot eind 2023, met de intentie om telkens met twee jaar te verlengen. Lees meer »

Wie heeft de glazen bol voor energievraagstukken?

Geschreven op

Dat energie een belangrijk onderwerp voor tuinbouwbedrijven is werd wel duidelijk op het webinar dat door Greenport Arnhem-Nijmegen en Glastuinbouw Nederland georganiseerd werd. Ruim 60 personen meldde zich aan, om samen met deskundigen van AgroEnergy en Glastuinbouw Nede... Lees meer »

PLANTION voorkeurleverancier van Garden Retail Service (GRS)

Geschreven op

Plantion is voorkeurleverancier geworden van inkoopcollectief voor tuincentra Garden Retail Service (GRS). Partijen hebben een raamovereenkomst gesloten voor het leveren van bloemen en planten aan ruim 150 tuincentra in Nederland en België. Lees meer »

Geen teler, en toch kennis van Het Nieuwe Telen

Geschreven op

Het concept Het Nieuwe Telen (HNT) is niet meer weg te denken uit de tuinbouwpraktijk. Het werd in 2009 geïntroduceerd en is inmiddels een bewezen methode die zorgt voor een weerbaar gewas, een lager verbruik van gewasbeschermingsmiddelen. Lees meer »

Terugblik webinar 'Onderwijs en praktijk'

Geschreven op

Op 27 oktober jl. waren wij met ons webinar te gast bij Karma Plants in Huissen, voor het webinar 'Onderwijs en praktijk'. Radboud Vorage heeft als gastheer gesprekken gevoerd met tuinder Glenn Langelaan van Karma Plants over het belang van een goede samenwerking met de s... Lees meer »