Nieuws

Excursie: LED verlichting in de praktijk

Geschreven op

Greenport Arnhem-Nijmegen organiseert regelmatig interessante bezoeken bij ondernemers die met innovatieve ontwikkelingen bezig zijn. Een van die innovatieve ondernemers is Clemens Borgijink. Hij is een van de eerste Bouvardia kwekers in Nederland die zelf onderzoek doet... Lees meer »

Excursie: duurzame energie

Geschreven op

Greenport Gelderland heeft samen met LTO Projecten het project opgestart over verduurzaming van energie en het vormen van energieclusters. In het kader van duurzame energie is er op 27 februari een excursie naar Baas in Ens waar een bio-WKK voor een stuk duurzame warmte z... Lees meer »

Zuster Greenport in Niederrhein viert 10-jarig bestaan

Geschreven op

Op 27 november 2018 vierde Agribusiness Niederrhein met ruim 130 gasten uit Nederland en Duitsland haar 10-jarig bestaan. Belangrijke spelers uit de vroege dagen zoals John Giesen, Heinrich Hiep en Martina Reuber vertelden met enthousiasme hoe ze 10 jaar geleden hun agrob... Lees meer »

Greenport en Glaskracht praten over arbeid in de tuinbouw

Geschreven op

Voldoende en vakkundig personeel in de kas was het thema van de avond die georganiseerd werd door Greenport Gelderland en LTO Glaskracht Nederland bij de Rabobank in Elst. Goed personeel is niet makkelijk te vinden. Lees meer »

Horticoop haalt inspiratie uit de natuur

Geschreven op

Het doelgericht leren van 3,8 miljoen jaar evolutie wordt ook wel biomimicry of biomimetica genoemd. Dat is de wetenschap/kunst van het imiteren van de beste biologische ideeën uit de natuur en die te gebruiken voor menselijke toepassingen. Lees meer »

Tuinbouw in Arnhem-Nijmegen blijft innoveren

Geschreven op

Het bestuur van Greenport Gelderland heeft afgelopen week een tweetal innovatieve tuinbouw projecten goedgekeurd in het gebied Arnhem-Nijmegen. Het betreft een project dat zich richt op de afzet van lokaal geteelde producten en afzet aan gezondheidsinstellingen en een pro... Lees meer »

Een kijkje in de houtketel van Martijn Evers

Geschreven op

Volgens Martijn begint alles bij de keuze voor een bepaalde kwaliteit hout. Het vochtpercentage van het hout en eventuele vervuiling met zand, bepaalt het type verbrandingsketel en de verbrandingstechniek. Klopt het soort hout niet bij de installatie, dan krijg je een bak... Lees meer »

Van Lokaal Voor Lokaal zet in op korte gezonde keten

Geschreven op

De vier ondernemers: Cindy Vermeulen, Bas Gerrits, Tonny van Eldijk en Rob Janssen gingen niet over één nacht ijs. Omdat ze met hun verse producten vooral een bijdrage aan de gezondheid van mensen in ziekenhuizen en instellingen willen leveren, gingen ze als eerste op dez... Lees meer »

Regiosafari Arnhem Nijmegen brengt bezoek aan Zandvoortflowers te Huissen

Geschreven op

Op 5 september jl. vond er een bedrijfsbezoek plaats als onderdeel van de zogenoemde regiosafari Arnhem Nijmegen bij Zandvoort Flowers in Huissen. De organisatie Regio Arnhem Nijmegen, bestaat uit een regionaal samenwerkingsverband tussen 18 gemeenten, gericht op een stru... Lees meer »

Specerijenproductie krijgt boost in NEXTgarden

Geschreven op

Op 25 september heeft de provincie Gelderland het innovatieproject Ingredient Farm goedgekeurd. Doel is om in het glastuinbouwgebied NEXTgarden exotische specerijen als kurkuma en zwarte peper te gaan telen, veredelen en verwerken. Lees meer »