Nieuws

Tijdelijke ondersteuning voor zelfstandigen uit Arnhem, Overbetuwe en Lingewaard

Geschreven op

Bent u ondernemer of zzp’er en komt u in acute financiële problemen door de coronacrisis? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor tijdelijke ondersteuning voor zelfstandigen. De ondersteuning duurt maximaal 3 maanden en kan met terugwerkende kracht ingaan op 1 maart 2020. Oo Lees meer »

Meldpunt oneerlijke handelspraktijken

Geschreven op

Er zijn signalen dat er in deze crisisperiode vaker eenzijdig contracten worden gewijzigd of niet worden nagekomen. Deze oneerlijke handelspraktijken in tuinbouwketens zijn vanaf vandaag te melden via info@greenports-nederland.nl. Lees meer »

Bescherm jezelf en je medewerkers

Geschreven op

In het dagelijks leven gelden veiligheidsmaatregelen om een veilige werkomgeving te kunnen hanteren. Nu het coronavirus de wereld in zijn greep heeft, zijn er door het RIVM richtlijnen opgesteld, waar een ieder zich aan dient te houden. Lees meer »

René Willemsen ‘We willen er samen uit komen’

Geschreven op

Een gesprek met René Willemsen, voorzitter Plantion Een onwerkelijke periode. Je denkt: dit kan alleen in een sciencefictionfilm waarin de wereld wordt geteisterd door een virus. Maar het is harde realiteit. Lees meer »

Bijeenkomsten geannuleerd

Geschreven op

Gezien het coronavirus is het verstandig om de niet noodzakelijke contacten zoveel mogelijk te beperken. Greenport Arnhem-Nijmegen heeft per direct alle activiteiten tot en met 6 april geannuleerd. De bijeenkomst op 25 maart bij het Dominicanenklooster in Huissen komt hie... Lees meer »

24 telers aan de slag met geïntegreerde gewasbescherming

Geschreven op

Doordat er steeds minder gewasbeschermingsmiddelen beschikbaar zijn, is het steeds belangrijker om alle beschikbare technieken zo slim mogelijk in te zetten. Door bijvoorbeeld te beginnen met een schone kas, virusvrij uitgangsmateriaal, de kas zoveel mogelijk gesloten te... Lees meer »

Van zaterdaghulp tot rechterhand van de eigenaar: het verhaal van Christian Luppes

Geschreven op

15 jarige jongen wilde Christian Luppes graag een centje bijverdienen. Iedere zaterdag op de fiets naar Kwekerij Arbeidsvreugde in Groessen. Afwisselend werk tussen de Helleborussen en Pelargoniums, dat paste Christian wel. Lees meer »

Nieuwe medewerker in de tuinbouw heet: Archie Cobot

Geschreven op

De oudere tuinders onder ons kennen waarschijnlijk nog wel de stripboeken van: Archie, de man van staal. Een stripverhaal uit de jaren vijftig en zestig waarbij een goedaardige robot het gevaarlijke werk opknapte. Lees meer »

Motiverend en Resultaatgericht Leidinggeven “Aandacht geven ondanks drukte”

Geschreven op

De Training 'Motiverend en Resultaatgericht Leidinggeven' werd dit jaar mogelijk gemaakt door Greenport Gelderland en vond dit voorjaar plaats op drie bedrijven gelegen in Bemmel en Nieuwaal. De training richt zich op het toepassen van een stukje theorie over leidinggeven... Lees meer »

Menselijk aspect bij binden personeel centraler stellen

Geschreven op

Juist in een tijd dat mechanisering, automatisering en robotisering aan kracht winnen in de tuinbouw moet het menselijk aspect bij het boeien en binden van personeel centraal staan. Dat aspect en minder de nadruk op de technische innovaties als het om arbeid gaat, staat c... Lees meer »