Nieuws

Tuinbouw in Arnhem-Nijmegen blijft innoveren

Geschreven op

Het bestuur van Greenport Gelderland heeft afgelopen week een tweetal innovatieve tuinbouw projecten goedgekeurd in het gebied Arnhem-Nijmegen. Het betreft een project dat zich richt op de afzet van lokaal geteelde producten en afzet aan gezondheidsinstellingen en een pro... Lees meer »

Een kijkje in de houtketel van Martijn Evers

Geschreven op

Volgens Martijn begint alles bij de keuze voor een bepaalde kwaliteit hout. Het vochtpercentage van het hout en eventuele vervuiling met zand, bepaalt het type verbrandingsketel en de verbrandingstechniek. Klopt het soort hout niet bij de installatie, dan krijg je een bak... Lees meer »

Van Lokaal Voor Lokaal zet in op korte gezonde keten

Geschreven op

De vier ondernemers: Cindy Vermeulen, Bas Gerrits, Tonny van Eldijk en Rob Janssen gingen niet over één nacht ijs. Omdat ze met hun verse producten vooral een bijdrage aan de gezondheid van mensen in ziekenhuizen en instellingen willen leveren, gingen ze als eerste op dez... Lees meer »

Regiosafari Arnhem Nijmegen brengt bezoek aan Zandvoortflowers te Huissen

Geschreven op

Op 5 september jl. vond er een bedrijfsbezoek plaats als onderdeel van de zogenoemde regiosafari Arnhem Nijmegen bij Zandvoort Flowers in Huissen. De organisatie Regio Arnhem Nijmegen, bestaat uit een regionaal samenwerkingsverband tussen 18 gemeenten, gericht op een stru... Lees meer »

Specerijenproductie krijgt boost in NEXTgarden

Geschreven op

Op 25 september heeft de provincie Gelderland het innovatieproject Ingredient Farm goedgekeurd. Doel is om in het glastuinbouwgebied NEXTgarden exotische specerijen als kurkuma en zwarte peper te gaan telen, veredelen en verwerken. Lees meer »

Infrarood verwarmen van pioenrozen

Geschreven op

Pioenrozen zijn een populair gewas in Huissen. Zowel in de kassen als op percelen buiten de kassen kom je deze mooie bloem tegen. Probleem bij pioenen is dat de productie van de bloem, zodra het voorjaar los barst, binnen enkele weken plaatsvindt. Lees meer »

Toepassing van LED’s in de Freesiateelt

Geschreven op

Planten houden van licht en warmte. Met de juiste combinatie van licht en warmte kan een gewas optimaal produceren. Er is echter verschil tussen daglicht (kijklicht) en groeilicht. Dat komt omdat licht uit een combinatie van verschillende golflengtes bestaat. Lees meer »

Spetterende aftrap kleurrijke verhalen dagen 2018

Geschreven op

Consument krijgt kortingsbon van € 7,50 voor volgende aankoop bij een Plantion-bloemist Deze maand start de vijfde editie van de Kleurrijke Verhalen Dagen, een initiatief van Plantion om mensen vaker naar de bloemist te laten gaan. V Lees meer »

Van praten naar (duurzaam) doen!

Geschreven op

Marjan Minnesma wond er geen doekjes om: “Het is tijd om in actie te komen. De klimaatverandering komt door menselijk handelen en dat is iets wat we zelf ook weer kunnen stoppen. Als we zo doorgaan dan staat het zeewaterniveau over enkele decennia 2,5 tot 3 meter hoger en... Lees meer »

Open dag bij drijvend zonnepark Lingewaard

Geschreven op

Het is zaterdagochtend 1 september om 9.30uur. Een heldere ochtend en de zon komt op. De eerste zonnestralen vallen op het drijvende zonnepark in Lingewaard. Een van de initiatiefnemers, Frans van Herwijnen, zet de spullen klaar voor de bezoekers van de open dag. Lees meer »