Nieuws

Groesbeekse wijn, van product naar beleving!

Geschreven op

De wijncultuur leeft in Groesbeek. Een vijftal wijnboeren uit dit mooie dorp hebben samengewerkt aan het ontwikkelen van een nieuwe witte en rode wijn van hun eigen druiven. Deze wijn is speciaal bestemd voor bezoekers aan de regio en mensen die de regio willen beleven. Lees meer »

Nieuw belastingplan brengt verduurzaming tuinbouw tot stilstand

Geschreven op

Nederlandse tuinbouwbedrijven draaien hun hand niet om voor innovatieve technieken en maken zich hard voor de verduurzaming van de sector. Nóg wel. Want sinds de ‘Wet fiscale maatregelen Klimaatakkoord’ is aangenomen in de Tweede Kamer, is het de vraag of zij dit kunnen v... Lees meer »

René Willemsen volgt Jos Kersten op als voorzitter van Coöperatie Plantion

Geschreven op

Tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) van Plantion op vrijdag 6 december 2019 stemden de leden in met de benoeming van René Willemsen als nieuwe voorzitter. Willemsen, Kalanchoë- en Calceolariakweker uit Gendt, volgt Jos Kersten op. K Lees meer »

Werkgevers Servicepunt bemiddelt bij vinden van werknemers

Geschreven op

Met veel interesse kwamen tuinbouwondernemers naar de bijeenkomst over Arbeid en Werkgelegenheid bij de Rabobank in Elst. Samen met Glastuinbouw Nederland organiseerde de regionale Greenport deze avond. Speciale gasten waren Sjaak van de Tak, voorzitter Glastuinbouw Neder... Lees meer »

Ondernemersontbijt Actuele onderwerpen voor Duitse en Nederlandse boomteeltbedrijven

Geschreven op

U bent van harte welkom voor een ondernemersontbijt op donderdag 14 november 2019 van 08.00 uur tot 11.00 uur bij Eurotree Boomkwekerijen Horst BV, Onkelweg 16 in Melderslo NL. Zuid-oost Nederland is samen met de Niederrhein het grootste boomteeltgebied van Europa! Lees meer »

Plantion wint prestigieuze TASPO AWARD in Duitsland

Geschreven op

Plantion heeft afgelopen vrijdag in Berlijn een TASPO Award gewonnen in de categorie ‘Geschäftsidee des Jahres‘. De award werd toegekend voor het Middellange termijnplan (MLTP) 2017-2020. Volgens de jury pakt Plantion op een eigentijdse manier de ‘koe bij de horens’ om ee... Lees meer »

Succesvolle demonstratie innovatieve amaryllisblad-verwijder-machine

Geschreven op

Slimme oplossingen voor de amaryllisteelt, dat is de kern van het project van Hortiworld en Zandvoort Flowers. In het ‘koppen snijden’ van de amaryllisbol gaat veel tijd zitten. Dat kan slimmer en efficiënter dachten Peter van Oosterink, Rembrandt van Meegen en Rick Geric... Lees meer »

PLANTION introduceert dagelijkse digitale catalogus voor kopen op afstand

Geschreven op

Bloemist en vakhandel kunnen voortaan beter en makkelijker online bij Plantion inkopen. De nieuwste versie van Plantion Digitale Marktplaats bevat naast andere verbeteringen namelijk een spectaculaire nieuwe functionaliteit: Klokaanbod. Lees meer »

Demonstratie automatisch blad verwijderen en koppen snijden

Geschreven op

Beste tuinder/ondernemer, Afgelopen maanden is er door Hortiworld uit Angeren en Zandvoort Flowers te Huissen hard gewerkt aan het ontwikkelen van een semi-automatische machine voor het snijden van amaryllisblad en het koppen van de amaryllisbollen. Lees meer »

High tech meets Biomass - event na één keer op de kaart

Geschreven op

Tijdens het event ‘Hightech meets Biomass’ op de Brightlands Campus Greenport Venlo werd de verbinding gelegd tussen technologische innovaties en de primaire sector. Want de agrariër van de toekomst? Die is niet alleen producent van voedsel en veevoer maar leverancier van... Lees meer »