Nieuws

Open dag bij drijvend zonnepark Lingewaard

Geschreven op

Het is zaterdagochtend 1 september om 9.30uur. Een heldere ochtend en de zon komt op. De eerste zonnestralen vallen op het drijvende zonnepark in Lingewaard. Een van de initiatiefnemers, Frans van Herwijnen, zet de spullen klaar voor de bezoekers van de open dag. Lees meer »

Met vele kleine stapjes een groot verschil!

Geschreven op

Op 5 september ontving Kwekerij Evers in Huissen een grote groep bezoekers. Als opwarmer voor het symposium ‘Energie transitie Glastuinbouw Gelderland’ werd een excursie georganiseerd bij Ron Evers. Evers is amaryllis kweker in Huissen en heeft het bedrijf van zijn ouders... Lees meer »

symposium over Energietransitie Glastuinbouw Gelderland

Geschreven op

De sprekers zullen in gaan op de kansen die er liggen om te komen tot een klimaat neutrale tuinbouw. Maar ook hoe de tuinbouwsector zelf een actieve rol kan krijgen in de energietransitie.. Wat kan een ondernemer zelf oppakken om dit te bewerkstelligen en welke gebiedsopg... Lees meer »

Drijvend zonnepark in tuinbouwgebied nadert voltooiing

Geschreven op

Onder leiding van de coöperatie Lingewaard Energie wordt door Tenten Solar Zonnepanelen een uniek drijvend zonnepark aangelegd. De afgelopen weken is de bekabeling, die de verbinding vormt tussen de transformator en de (stroom-) verdeelkasten, aangelegd en is er een groot... Lees meer »

PERSBERICHT: TEVREDENHEID OVER OMZET EN RESULTAAT IN 2017

Geschreven op

TEVREDENHEID OVER OMZET EN RESULTAAT IN 2017 Op de algemene ledenvergadering van Plantion op 6 juni jl. gaven de aanwezige leden hun goedkeuring aan de jaarrekening 2017. De omzet van € 101,5 miljoen en het resultaat van € 187 duizend stemt tot tevredenheid. De Lees meer »

Nieuwe gedeputeerde neemt een kijkje tussen de aardbeien

Geschreven op

Peter Drenth, de kersverse gedeputeerde voor platteland, economie en energietransitie, bezocht op 7 juni het glastuinbouwgebied tussen Arnhem-Nijmegen. Op 30 mei jl. maakte hij de overstap van wethouder in Doetinchem naar het provinciale bestuur in Arnhem. Lees meer »

Bedrijfskunde voor de tuinbouw

Geschreven op

De tuinbouwsector staat voor grote uitdagingen: hoe kunnen we innoveren in productie, afzet of verwerking? Hoe vinden en binden we mogelijke samenwerkingspartners? Hoe past het bedrijf in een internationale context? Lees meer »

PLANTION ORGANISEERT ‘WEEK VAN DE DIGITALE MARKTPLAATS’

Geschreven op

Met tal van leuke acties brengt Plantion deze week (16 t/m 20 april) haar online verkoopkanalen extra onder de aandacht bij bloemisten en groenprofessionals. Medewerkers van Plantion bezoeken in totaal zeventig bloemisten in hun winkel en gaan in gesprek over de inkoopmog... Lees meer »

Kom in de Kas druk bezocht tijdens zonnige lentedag

Geschreven op

De inmiddels 41e editie van ‘Kom in de Kas’ was wederom in de gemeente Lingewaard een groot succes. Het mooie weer heeft daar zeker een positieve bijdrage aangeleverd, want het was een prachtige dag om er op uit te trekken. De Lees meer »

Sjaak van der Tak deelt visie met tuinders Arnhem-Nijmegen

Geschreven op

Nu de aardgasproductie uit Groningen gehalveerd moet worden staat er veel te gebeuren in de tuinbouwsector. De grootafnemers van Nederlands aardgas hebben van minister Wiebes reeds een brief gehad. Daarin wordt aangegeven dat de beschikbaarheid van Nederlands aardgas de k... Lees meer »