Nieuws

Een plantenpot die je kunt ingraven

Geschreven op

Tijdens een recent bezoek aan de Duitse tuinbouwsector ontvingen Nederlandse tuinders een presentatie over de ‘Pottburri’. Alexander Cox is een van de uitvinders van de PottBurri. Deze plantenpot kan samen met de plant in de tuin ingegraven worden. Doo Lees meer »

Dercks in Geldern (D) bespaart 70% op zijn gietwater!

Geschreven op

Het klimaat verandert en in de zomer ontstaan steeds vaker perioden met watertekort. Zuinig omgaan met water in de agrarische sector was het thema van de excursie naar potplantenkweker Dercks in Gerldern-Walbeck (D). Lees meer »

PLANTION introduceert unieke voorzieningen voor duurzaam inkopen

Geschreven op

Plantion heeft deze week haar kloksoftware uitgebreid met een nieuwe voorziening waarmee kopers gemakkelijker duurzame producten kunnen selecteren. Ook introduceert Plantion het ‘Plantion keurlabel auditrapport’. Doo Lees meer »

Tuinders in gebied Next Garden willen biomassacentrale voor warmtenet

Geschreven op

Ondernemers uit het glastuinbouwgebied Next Garden bij Huissen willen een biomassacentrale bouwen om de warmte te leveren voor het warmtenet waar zij op zijn aangesloten. Dat warmtenet verbruikt nu nog aardgas dat afkomstig is uit de aardgasvelden in Groningen. Lees meer »

Bloemisten vieren de zomer bij Plantion

Geschreven op

Met meer dan 150 deelnemers kijkt Plantion terug op een drukke en zeer geslaagde eerste editie van haar inspiratie-evenement ‘Vier de Zomer’. De bijeenkomst vond plaats op woensdag 19 juni van 16.00 tot 21.30 uur in het Plantion-gebouw in Ede. Eig Lees meer »

Innoveren in Greenport Gelderland ook nog in 2019

Geschreven op

Greenport Gelderland zet zich in voor de ontwikkeling van de (glas)tuinbouw in provincie Gelderland. Op het Nationale Tuinbouwcongres werd door Minister Carola Schouten de status van Greenport Gelderland herbevestigd. Lees meer »

Afscheid Theo Visser op ondernemersontbijt Kom in de Kas

Geschreven op

Wederom waren de weergoden ons gunstig gezind. Onder toeziend oog van zo’n 125 aanwezigen werd onder het genot van een heerlijk buffet, de aftrap gegeven voor de 42e editie van Kom in de Kas. Dit keer waren wij met het ondernemersontbijt te gast bij Jolanda en Albert Kosd... Lees meer »

Veel interesse voor het Werkplein

Geschreven op

De vraag naar personeel in de (glas)tuinbouwsector groeit. Het gaat dan niet alleen om productiemedewerkers, maar ook om assistent-bedrijfsleiders, meewerkende voormannen, heftruck chauffeurs en teeltspecialisten. Lees meer »

800 regionale versproducten via Van Lokaal Voor Lokaal

Geschreven op

Op 3 april ging de nieuwe bestelwebsite van het producentencollectief Van Lokaal Voor Lokaal on-line. Deze website maakt het nu eenvoudig mogelijk om een breed scala aan producten te bestellen van ongeveer 25 boeren en tuinders in de regio Arnhem-Nijmegen. Lees meer »

Het ABC van personeelsmanagement

Geschreven op

Het blijft een grote uitdaging: personeel vasthouden en motiveren. Greenport Arnhem-Nijmegen organiseerde samen met Kasgroeit een avond over dit thema. 20 personen gingen aan de gang met praktische technieken om de communicatie met en tussen werknemers te verbeteren. Lees meer »