Opgegroeid tussen de Hortensia’s

De twee broers Marco en René van Tilburg hebben passie voor hortensia’s. 30 jaar geleden besloten hun ouders zich te specialiseren in verschillende soorten hortensia’s. Niet alleen de bekende witte, maar ook rode, roze en blauwe hortensia’s zijn bij van Tilburg te vinden. Jaarlijks worden er 700.000 hortensia’s gekweekt die zowel in Nederland als ook in de ons omringende landen gretig aftrek vinden.

René is dagelijks bezig met de opkweek van de planten. Ze komen als kleine stekjes op het bedrijf en worden in de loop van het jaar opgekweekt tot een mooie, volle en kleurige plant klaar voor de verkoop. Volgens René gaat daar veel werk in zitten. “Het stekje moet voldoende water, licht en voedingstoffen krijgen om goed te gaan groeien. Ook zorgen we in de winter dat het in de kas niet te koud wordt. Dan krijgen we een mooie sterke plant waar de mensen thuis lang plezier van hebben.”

René en zijn broer maken lange dagen, zeker in het voorjaar als de planten snel groeien en veel aandacht nodig hebben. Dan moeten ze regelmatig water hebben, in een grotere pot gezet worden en uiteindelijk ingepakt worden voor de verkoop. Trouwens bij Van Tilburg kun je ook hortensia’s via hun website bestellen. Echter de meeste planten worden verkocht via ‘de handel’. Dan worden de hortensia’s op karren gezet en door een vrachtwagen opgehaald die ze naar tuincentra en bloemenwinkels brengt. Volgens René is planning en logistiek een belangrijk aspect op zijn bedrijf.

Gelukkig hoeven René en Marco niet alle werk alleen te doen op het bedrijf. Volgens René hebben ze al jaren een fijne groep medewerkers. “We zijn heel blij met de medewerkers en we hebben een top-team. Echter omdat we steeds nieuwe dingen doen zoals het kweken van nieuwe soorten hortensia’s of met andere kwekers samenwerken bij de verkoop zijn we op zoek naar uitbreiding van het personeel. Vooral zoeken we mensen die ons kunnen helpen bij de teelt, de logistiek en de organisatie binnen het bedrijf. Daarnaast kunnen we ook heel goed nog wat jongeren gebruiken die ons helpen in drukke periodes. Heb je zin en ben je niet bang om met je handen te werken, dan ben je meer dan welkom bij kwekerij Van Tilburg in Groessen.”

 

Naar het overzicht