Nieuws

Afscheid Theo Visser op ondernemersontbijt Kom in de Kas

Geschreven op

Wederom waren de weergoden ons gunstig gezind. Onder toeziend oog van zo’n 125 aanwezigen werd onder het genot van een heerlijk buffet, de aftrap gegeven voor de 42e editie van Kom in de Kas. Dit keer waren wij met het ondernemersontbijt te gast bij Jolanda en Albert Kosd... Lees meer »

Veel interesse voor het Werkplein

Geschreven op

De vraag naar personeel in de (glas)tuinbouwsector groeit. Het gaat dan niet alleen om productiemedewerkers, maar ook om assistent-bedrijfsleiders, meewerkende voormannen, heftruck chauffeurs en teeltspecialisten. Lees meer »

800 regionale versproducten via Van Lokaal Voor Lokaal

Geschreven op

Op 3 april ging de nieuwe bestelwebsite van het producentencollectief Van Lokaal Voor Lokaal on-line. Deze website maakt het nu eenvoudig mogelijk om een breed scala aan producten te bestellen van ongeveer 25 boeren en tuinders in de regio Arnhem-Nijmegen. Lees meer »

Het ABC van personeelsmanagement

Geschreven op

Het blijft een grote uitdaging: personeel vasthouden en motiveren. Greenport Arnhem-Nijmegen organiseerde samen met Kasgroeit een avond over dit thema. 20 personen gingen aan de gang met praktische technieken om de communicatie met en tussen werknemers te verbeteren. Lees meer »

Natuurlijke plantweerbaarheid

Geschreven op

Margareth van der Horst, specialist gewasbescherming bij Plant Care Education, nam een grote groep tuinders mee in de wereld van schimmels, bacteriën en insecten die dagelijks tuinbouwgewassen bedreigen. Als je bedenkt dat er miljoenen soorten schimmels en bacteriën zijn,... Lees meer »

LED-verlichting, nog een wereld te ontdekken!

Geschreven op

Volgens René Corsten van Delphy staan we nog aan het begin van de ontdekkingstocht over de mogelijkheden van LED-verlichting in de tuinbouw. In een aantal ‘grotere’ gewasgroepen is al behoorlijk wat kennis over de toepassing van LED opgedaan, echter voor ‘kleinere’ plante... Lees meer »

Onderzoek naar klimaatneutraal verwarmen van pioenrozen

Geschreven op

Pioenrozen mogen zich ieder jaar verheugen op meer interesse van de consument. Het buitenareaal is de laatste jaren gegroeid van 600 naar 800 hectare. Eind mei en begin juni worden de meeste pioenen geoogst. Door de grote productiepiek wil de prijs van pioenen in die peri... Lees meer »

Hout en geothermie: ijzersterke combinatie!

Geschreven op

Eenzijdige afhankelijkheid van aardgas (fossiele energie) wordt in de tuinbouw als een toenemend risico gezien. Op langere termijn gaat de beschikbaarheid van aardgas afnemen en jaarlijks neemt de energiebelasting met ongeveer 10% toe. Lees meer »

Zuster Greenport in Niederrhein viert 10-jarig bestaan

Geschreven op

Op 27 november 2018 vierde Agribusiness Niederrhein met ruim 130 gasten uit Nederland en Duitsland haar 10-jarig bestaan. Belangrijke spelers uit de vroege dagen zoals John Giesen, Heinrich Hiep en Martina Reuber vertelden met enthousiasme hoe ze 10 jaar geleden hun agrob... Lees meer »

Greenport en Glaskracht praten over arbeid in de tuinbouw

Geschreven op

Voldoende en vakkundig personeel in de kas was het thema van de avond die georganiseerd werd door Greenport Gelderland en LTO Glaskracht Nederland bij de Rabobank in Elst. Goed personeel is niet makkelijk te vinden. Lees meer »