Nieuws

PLANTION blijft vernieuwen, verbinden en inspireren in lastig jaar

Geschreven op

In de algemene ledenvergadering van Plantion werd gisteravond teruggeblikt op het jaar 2023, een lastig jaar voor de sierteelt met mondiale onrust en hoge inflatie. Voor Plantion vertaalde zich dit in minder aanbod en kleinere volumes. Lees meer »

Plantion start rozencampagne met speciale Meet & Greet

Geschreven op

De komende weken staan rozen bij Plantion extra in het spotlicht. Dit begon vanochtend met een speciale Meet & Greet. Enthousiaste rozenaanvoerders presenteerden hun assortiment en gingen hierover met inkopers in gesprek. Lees meer »

Ingewikkelde energiepuzzel

Geschreven op

Hoe ziet de toekomstige (en betaalbare) energie/warmtevoorziening er op de tuinbouwbedrijven in de regio Arnhem-Nijmegen uit, dat was de centrale vraag op de workshop van 17 oktober 2023. Erik Bax, energiespecialist bij AAB, was voor de workshop naar Huissen gekomen om in... Lees meer »

Statenleden Gelderland bezoeken innovatief tuinbouwcluster

Geschreven op

‘De tuinbouw is een dynamische sector met de nodige uitdagingen en vertegenwoordigd in Gelderland alleen al een economische waarde van één miljard,’ vertelt voorzitter Rian Verwoert van Greenport Gelderland bij de ontvangst van zo’n 15 statenleden in het tuinbouwgebied va... Lees meer »

Nieuw personeel ‘Dichterbij dan je denkt’

Geschreven op

Het werven van personeel vraagt om een nieuwe benadering. Snel, ludiek en kansrijk nieuwe mensen binnenhalen voor je bedrijf kan door mee te doen aan ‘Dichterbij dan je Denkt.’ Met het project 'Dichterbij Dan Je Denkt' helpen we jou als ondernemer in Rivierenland op een n... Lees meer »

Coaches voor agrarische ondernemers in Overbetuwe

Geschreven op

In zomer van 2022 boden een grote groep Overbetuwse boeren een symbolische sleutel aan, aan het gemeente bestuur. Ze maakten zich ernstige zorgen over de toekomst van het platteland in hun gemeente en de stikstofplannen van het kabinet. Lees meer »

Innoveren in Greenport Gelderland tot en met eind 2024

Geschreven op

Greenport Gelderland zet zich al bijna 10 jaar in voor de ontwikkeling van de (glas)tuinbouw in de provincie Gelderland. Dat doet ze door het organiseren van bijeenkomsten en trainingen, maar ook door het subsidiëren van innovatieve projecten. Lees meer »

Plantion vernieuwt en verbreedt met 'Plantion Shop & Go'

Geschreven op

Op de eerste dag van haar najaarsbeurs (20 en 21 september) heeft Plantion een nieuw concept geïntroduceerd. Plantion Shop & Go is een inspirerende ‘winkel’ waar groenprofessionals toegang hebben tot een extra breed assortiment. Kope Lees meer »

Energiebesparingsplicht Glastuinbouw

Geschreven op

Recentelijk is er een voorlichtingsbijeenkomst geweest 'Energiebesparingsplicht voor de glastuinbouw'. Er zijn veel vragen gesteld tijdens deze bijeenkomst. In dit document kunt u deze teruglezen. Ook is het mogelijk via deze link het webinar terug te kijken. Lees meer »

Opgegroeid tussen de Hortensia’s

Geschreven op

De twee broers Marco en René van Tilburg hebben passie voor hortensia’s. 30 jaar geleden besloten hun ouders zich te specialiseren in verschillende soorten hortensia’s. Niet alleen de bekende witte, maar ook rode, roze en blauwe hortensia’s zijn bij van Tilburg te vinden. Jaarli Lees meer »