Nieuws

Natuurlijke plantweerbaarheid

Geschreven op

Margareth van der Horst, specialist gewasbescherming bij Plant Care Education, nam een grote groep tuinders mee in de wereld van schimmels, bacteriën en insecten die dagelijks tuinbouwgewassen bedreigen. Als je bedenkt dat er miljoenen soorten schimmels en bacteriën zijn,... Lees meer »

LED-verlichting, nog een wereld te ontdekken!

Geschreven op

Volgens René Corsten van Delphy staan we nog aan het begin van de ontdekkingstocht over de mogelijkheden van LED-verlichting in de tuinbouw. In een aantal ‘grotere’ gewasgroepen is al behoorlijk wat kennis over de toepassing van LED opgedaan, echter voor ‘kleinere’ plante... Lees meer »

Onderzoek naar klimaatneutraal verwarmen van pioenrozen

Geschreven op

Pioenrozen mogen zich ieder jaar verheugen op meer interesse van de consument. Het buitenareaal is de laatste jaren gegroeid van 600 naar 800 hectare. Eind mei en begin juni worden de meeste pioenen geoogst. Door de grote productiepiek wil de prijs van pioenen in die peri... Lees meer »

Hout en geothermie: ijzersterke combinatie!

Geschreven op

Eenzijdige afhankelijkheid van aardgas (fossiele energie) wordt in de tuinbouw als een toenemend risico gezien. Op langere termijn gaat de beschikbaarheid van aardgas afnemen en jaarlijks neemt de energiebelasting met ongeveer 10% toe. Lees meer »

Zuster Greenport in Niederrhein viert 10-jarig bestaan

Geschreven op

Op 27 november 2018 vierde Agribusiness Niederrhein met ruim 130 gasten uit Nederland en Duitsland haar 10-jarig bestaan. Belangrijke spelers uit de vroege dagen zoals John Giesen, Heinrich Hiep en Martina Reuber vertelden met enthousiasme hoe ze 10 jaar geleden hun agrob... Lees meer »

Greenport en Glaskracht praten over arbeid in de tuinbouw

Geschreven op

Voldoende en vakkundig personeel in de kas was het thema van de avond die georganiseerd werd door Greenport Gelderland en LTO Glaskracht Nederland bij de Rabobank in Elst. Goed personeel is niet makkelijk te vinden. Lees meer »

Horticoop haalt inspiratie uit de natuur

Geschreven op

Het doelgericht leren van 3,8 miljoen jaar evolutie wordt ook wel biomimicry of biomimetica genoemd. Dat is de wetenschap/kunst van het imiteren van de beste biologische ideeën uit de natuur en die te gebruiken voor menselijke toepassingen. Lees meer »

Tuinbouw in Arnhem-Nijmegen blijft innoveren

Geschreven op

Het bestuur van Greenport Gelderland heeft afgelopen week een tweetal innovatieve tuinbouw projecten goedgekeurd in het gebied Arnhem-Nijmegen. Het betreft een project dat zich richt op de afzet van lokaal geteelde producten en afzet aan gezondheidsinstellingen en een pro... Lees meer »

Een kijkje in de houtketel van Martijn Evers

Geschreven op

Volgens Martijn begint alles bij de keuze voor een bepaalde kwaliteit hout. Het vochtpercentage van het hout en eventuele vervuiling met zand, bepaalt het type verbrandingsketel en de verbrandingstechniek. Klopt het soort hout niet bij de installatie, dan krijg je een bak... Lees meer »

Van Lokaal Voor Lokaal zet in op korte gezonde keten

Geschreven op

De vier ondernemers: Cindy Vermeulen, Bas Gerrits, Tonny van Eldijk en Rob Janssen gingen niet over één nacht ijs. Omdat ze met hun verse producten vooral een bijdrage aan de gezondheid van mensen in ziekenhuizen en instellingen willen leveren, gingen ze als eerste op dez... Lees meer »