Nieuws

Demonstratie automatisch blad verwijderen en koppen snijden

Geschreven op

Beste tuinder/ondernemer, Afgelopen maanden is er door Hortiworld uit Angeren en Zandvoort Flowers te Huissen hard gewerkt aan het ontwikkelen van een semi-automatische machine voor het snijden van amaryllisblad en het koppen van de amaryllisbollen. Lees meer »

High tech meets Biomass - event na één keer op de kaart

Geschreven op

Tijdens het event ‘Hightech meets Biomass’ op de Brightlands Campus Greenport Venlo werd de verbinding gelegd tussen technologische innovaties en de primaire sector. Want de agrariër van de toekomst? Die is niet alleen producent van voedsel en veevoer maar leverancier van... Lees meer »

Statushouders op excursie in de tuinbouwkas

Geschreven op

Met veel interesse bezocht een groep van ruim 10 ‘nieuwe Nederlanders’ uit Eritrea, Syrië, Turkije en Koerdistan de tuinbouwkassen in Bergerden. Natuurlijk niet alleen om te kijken wat voor mooie planten er gekweekt worden, maar zeker ook om te kijken of er werkgelegenhei... Lees meer »

Uitnodiging 10 oktober - Hightech meets Biomass

Geschreven op

Op weg naar een duurzamere wereld spelen techniek en biomassa een cruciale rol. Zonder biomassa is er geen zuurstof en geen voedsel. Om tot die duurzame wereld te komen, liggen er uitdagingen in hightech en biomassa. Lees meer »

Praktijkvoorbeelden van verduurzaming in NEXTgarden

Geschreven op

Na een drukbezochte „Agro Cross Borders“-bijeenkomst in juli jl. bij kwekerij Dercks in Geldern (D) was op 18 september 2019 regio Arnhem-Nijmegen gastheer. En waar kan dat beter plaatsvinden dan in NEXTgarden/Bergerden, waar volop initiatieven op het gebied van duurzaamh... Lees meer »

KLEURRIJKE VERHALEN DAGEN 2019

Geschreven op

Tijdens de Kleurrijke Verhalen Dagen (18 tot en met 28 september 2019), geven Plantion-bloemisten in totaal 30 duizend kortingsbonnen weg aan klanten, die minstens € 15 aan bloemen en/of planten besteden in hun winkel. D Lees meer »

Een plantenpot die je kunt ingraven

Geschreven op

Tijdens een recent bezoek aan de Duitse tuinbouwsector ontvingen Nederlandse tuinders een presentatie over de ‘Pottburri’. Alexander Cox is een van de uitvinders van de PottBurri. Deze plantenpot kan samen met de plant in de tuin ingegraven worden. Doo Lees meer »

Dercks in Geldern (D) bespaart 70% op zijn gietwater!

Geschreven op

Het klimaat verandert en in de zomer ontstaan steeds vaker perioden met watertekort. Zuinig omgaan met water in de agrarische sector was het thema van de excursie naar potplantenkweker Dercks in Gerldern-Walbeck (D). Lees meer »

PLANTION introduceert unieke voorzieningen voor duurzaam inkopen

Geschreven op

Plantion heeft deze week haar kloksoftware uitgebreid met een nieuwe voorziening waarmee kopers gemakkelijker duurzame producten kunnen selecteren. Ook introduceert Plantion het ‘Plantion keurlabel auditrapport’. Doo Lees meer »

Tuinders in gebied Next Garden willen biomassacentrale voor warmtenet

Geschreven op

Ondernemers uit het glastuinbouwgebied Next Garden bij Huissen willen een biomassacentrale bouwen om de warmte te leveren voor het warmtenet waar zij op zijn aangesloten. Dat warmtenet verbruikt nu nog aardgas dat afkomstig is uit de aardgasvelden in Groningen. Lees meer »