Nieuws

Plantion toont flexibiliteit

Geschreven op

Volgens Peter Bakker, algemeen directeur van Plantion, wordt er veel flexibiliteit van tuinders, handel, afnemers en medewerkers gevraagd. In deze tijd van de nieuwe 1,5 meter economie moeten er veel zaken aangepast worden om de veiligheid van mensen te garanderen, maar o... Lees meer »

Platforms voor vraag en aanbod personeel

Geschreven op

Door de coronacrisis is het ook in de land- en tuinbouw een roerige tijd. Er zijn bedrijven die personeel te kort komen als gevolg van onder meer de situatie rondom landsgrenzen en/of ziekte of quarantaine van vaste of seizoensmedewerkers. Lees meer »

Boontjes uit Huissen voor de Voedselbank

Geschreven op

Het is geen gemakkelijke tijd. Door de Corona crisis stijgt het aantal gebruikers van de Voedselbank. Tegelijkertijd hebben tuinders moeite met de afzet van hun producten door exportbeperkingen en consumenten die de ‘hand op de knip houden’. Hel Lees meer »

Kabinet erkent cruciale rol en positie tuinbouw

Geschreven op

Het kabinet erkent de cruciale rol en positie van de sector Tuinbouw- & Uitgangsmaterialen, door zwaar gedupeerde bedrijven tegemoet te komen in de schade die de coronacrisis veroorzaakt. “Dit is een belangrijke investering in behoud van bedrijven, banen en het cluster va... Lees meer »

Tijdelijke ondersteuning voor zelfstandigen uit Arnhem, Overbetuwe en Lingewaard

Geschreven op

Bent u ondernemer of zzp’er en komt u in acute financiële problemen door de coronacrisis? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor tijdelijke ondersteuning voor zelfstandigen. De ondersteuning duurt maximaal 3 maanden en kan met terugwerkende kracht ingaan op 1 maart 2020. Oo Lees meer »

Meldpunt oneerlijke handelspraktijken

Geschreven op

Er zijn signalen dat er in deze crisisperiode vaker eenzijdig contracten worden gewijzigd of niet worden nagekomen. Deze oneerlijke handelspraktijken in tuinbouwketens zijn vanaf vandaag te melden via info@greenports-nederland.nl. Lees meer »

Bescherm jezelf en je medewerkers

Geschreven op

In het dagelijks leven gelden veiligheidsmaatregelen om een veilige werkomgeving te kunnen hanteren. Nu het coronavirus de wereld in zijn greep heeft, zijn er door het RIVM richtlijnen opgesteld, waar een ieder zich aan dient te houden. Lees meer »

René Willemsen ‘We willen er samen uit komen’

Geschreven op

Een gesprek met René Willemsen, voorzitter Plantion Een onwerkelijke periode. Je denkt: dit kan alleen in een sciencefictionfilm waarin de wereld wordt geteisterd door een virus. Maar het is harde realiteit. Lees meer »

Bijeenkomsten geannuleerd

Geschreven op

Gezien het coronavirus is het verstandig om de niet noodzakelijke contacten zoveel mogelijk te beperken. Greenport Arnhem-Nijmegen heeft per direct alle activiteiten tot en met 6 april geannuleerd. De bijeenkomst op 25 maart bij het Dominicanenklooster in Huissen komt hie... Lees meer »

24 telers aan de slag met geïntegreerde gewasbescherming

Geschreven op

Doordat er steeds minder gewasbeschermingsmiddelen beschikbaar zijn, is het steeds belangrijker om alle beschikbare technieken zo slim mogelijk in te zetten. Door bijvoorbeeld te beginnen met een schone kas, virusvrij uitgangsmateriaal, de kas zoveel mogelijk gesloten te... Lees meer »