Werkplein tijdens Kom in de Kas trekt veel bezoekers

Dat de glastuinbouw niet alleen een mooie sector is om één keer per jaar een kijkje te komen nemen, maar ook om in te werken en te groeien, is niet bij iedereen bekend. Daarom organiseerde Greenport Gelderland, samen met partijen zoals Kasgroeit, Werkgeverslijn en het Werkgevers Servicepunt, een werkplein waar bezoekers aan Kom in de Kas kunnen zien wat de mogelijkheden zijn om in de glastuinbouwsector te komen werken.

Op het werkplein was veel informatie te vinden over opleidingen in de groene sector, filmpjes over jonge mensen die al een baan in de tuinbouw hebben gevonden en natuurlijk een wand met actuele vacatures. Het plein was niet alleen interessant voor werkzoekende, maar ook voor studenten die een stage of een afstudeeropdracht zoeken. Ook voor die groep zijn er volop mogelijkheden om kennis te maken met de wereld achter de glazen wanden van de tuinbouwkas.

Dat Kom in de Kas veel mensen aantrekt bleek afgelopen zaterdag maar weer eens. Geïnteresseerde voor het evenement kwamen niet alleen uit de eigen regio Arnhem-Nijmegen, maar ook uit plaatsen zoals Eindhoven, Deventer en Bleiswijk. Bovendien was er interesse uit het buitenland. Diverse groepen uit China (deels studerend aan de Wageningen Universiteit of werkend bij veredelingsbedrijven) kwamen een kijkje nemen. Daar wordt met respect gekeken naar wat tuinders en medewerkers in de Nederlandse glastuinbouw voor elkaar krijgen. Tenslotte werd het werkplein ook bezocht door verschillende groepen mensen uit Oekraïne, die tijdelijk in Nederland zijn. Via Google-translate werden email-adressen en telefoonnummers uitgewisseld, zodat ook die groep haar weg naar een mooie baan in de tuinbouw kan vinden.

Greenport Arnhem-Nijmegen heeft op haar website een ‘meeting point’ ingericht voor werkzoekende, leerlingen en scholen die op zoek zijn naar de kansen die de glastuinbouw biedt. Ook is het mogelijk om een bericht achter te laten, zodat matches gemaakt kunnen worden. Voor meer informatie:

https://www.greenportarnhemnijmegen.nl/meeting-point

 

 

Naar het overzicht