Uitnodiging: Actuele onderzoeken en ontwikkelingen in de plantenteelt

Innovaties in de plantenteelt

Wageningen University staat vaak hoog op de ranglijst van universiteiten die gespecialiseerd zijn in landbouw, tuinbouw en voeding. Maar wat voor soort onderzoek wordt daar momenteel uitgevoerd op het gebied van plantenteelt? Het team van het Duits-Nederlandse Interreg-project Agropole Innovates nodigt geïnteresseerden van harte uit om meer te weten te komen tijdens een bezoek aan de campus van Wageningen University.

We beginnen met twee rondleidingen door enkele kassen op de campus. Tijdens de Unifarm Tour krijgen de deelnemers informatie over lopende proefprojecten op het gebied van plantenveredeling, gewasbescherming, bodemvruchtbaarheid en belichting. Gedurende de NPEC Tour wordt het nieuwe Dutch Plant Eco-Phenotyping Centre bezocht, waar moderne robots en de nieuwste
technologieën worden gebruikt voor het kweken van verschillende groenten en sierplanten. In de middag wordt er een bezoek gebracht aan het OnePlanet Research Center. Hier worden op basis van sensortechnologie, digitalisering en kunstmatige intelligentie innovaties voor moderne gewasteelt ontwikkeld, die bijdragen aan een duurzaam, klimaatvriendelijk en gezond voedselsysteem.

Programma (wordt volledig in het Engels gegeven):

10.00 uur   Aankomst
10.15 uur   Welkomstwoord
10.30 uur   Unifarm Tour
11.30 uur   NPEC Tour
12.45 uur   Lunch
14.00 uur   OnePlanet Research Center Thomas van Uden en Xu Zhang
15.00 uur   Netwerkborrel
15.30 uur   Einde van het evenement

Gratis aanmelden tot en met 04-03-2024 op www.agrobusiness-niederrhein.de/events

Locatie: Droevendaalsesteeg 1, 6708 PB Wageningen
Naar het overzicht
  • Home
  • Agenda
  • Uitnodiging: Actuele onderzoeken en ontwikkelingen in de plantenteelt