25 juni - Livedebat over agrarische seizoenarbeiders, gemeenten en corona. Doet u mee?

Livedebat over agrarische seizoenarbeiders, gemeenten en corona. Doet u mee?

LTO Nederland en de aangesloten vaktechnische en regionale organisaties Nederland, organiseren samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) een interessant live en interactief online debat over de positie van internationale, agrarische werknemers in coronatijd. Corona stelt niet alleen u maar ook gemeenten voor flinke uitdagingen. Werken en reizen in de anderhalve metermaatschappij vraagt veel aanpassingen. Gemeenten én ondernemers die te maken hebben met de huisvesting van internationale werknemers hebben nóg meer vraagstukken. Vraagstukken die vaak vergelijkbaar zijn en/of in elkaars verlengde liggen. Maar soms ook tegengesteld zijn of lijken. Waarbij de aandacht voor een veilige werk- en leefomgeving hard nodig is. Ook in de politiek heeft de positie van de internationale werknemer (gelukkig) veel aandacht.

Programma

We organiseren een interactief debat in de setting zoals televisieprogramma’s Op één, Beau en Jinek. Maar met een groot verschil; u heeft invloed op de onderwerpen die ‘op tafel’ komen! Door (bijvoorbeeld) vragen bij uw aanmelding of tijdens de ‘uitzending’ te stellen. Namens VNG schuift burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad aan. Ook schuiven Rene Simons (werkgever en fruitteler / bestuurslid bij de NFO), Wim van den Boomen (portefeuillehouder goed werkgeverschap LTO) en Peter Loef (beleidsspecialist arbeid Glastuinbouw Nederland) aan. Interessant voor u als agrarisch werkgever maar ook voor mensen die actief zijn voor gemeenten. We nodigen dus beide uit om deel te nemen.

Aan de orde komen onder andere: veilig werken, reizen en wonen. Waar kunnen gemeenten en de sector elkaar versterken? Wat verwachten we van elkaar? Waar liggen discussiepunten en hoe zijn die oplosbaar? Hoe gaan we om met goede voorbeelden en hoe zorgen we er samen voor dat er geen slechte situaties (meer) komen?

Meedoen en aanmelden

Het interactieve debat vindt plaats op donderdag 25 juni om 13.00 uur en duurt ongeveer drie kwartier. U kunt via internet deelnemen. Bent u verhinderd? Geen probleem; als u zich aanmeldt krijgt u de link om het debat terug te kijken in uw mailbox. Uiteraard kunt u bij terugkijken niet meer actief participeren met vragen en opmerkingen.

Doet u mee? Meld u snel aan via : https://werkgeverslijn.nl/aanmeldformulier-voor-het-livedebat-over-agrarische-seizoenarbeiders-gemeenten-en-corona/ en u krijgt een link toegestuurd om deel te nemen, vragen te kunnen stellen en het debat terug te kunnen kijken.

Naar het overzicht
  • Home
  • Over ons
  • Nieuws
  • 25 juni - Livedebat over agrarische seizoenarbeiders, gemeenten en corona. Doet u mee?