Afscheid Theo Visser op ondernemersontbijt Kom in de Kas

Wederom waren de weergoden ons gunstig gezind. Onder toeziend oog van zo’n 125 aanwezigen werd onder het genot van een heerlijk buffet, de aftrap gegeven voor de 42e editie van Kom in de Kas. Dit keer waren wij met het ondernemersontbijt te gast bij Jolanda en Albert Kosdi van Kwekerij Noordoost in Oosterhout. Kwekerij Noord-Oost BV bestaat sinds 1965 en heeft altijd al komkommers geteeld. De oppervlakte van de kwekerij is ruim 3 ha en bestaat uit 2 afdelingen. Per jaar worden er ongeveer 5,4 miljoen komkommers geoogst.

De muzikale ondersteuning werd verzorgd door zanger Dick van Altena, die speciaal voor deze gelegenheid het lied zong ‘Eens zal de Betuwe in bloei weer staan’. Een lied dat afkomstig is uit de opbouwperiode van Nederland. Ondertussen werd er door de aanwezige ondernemers volop bijgepraat en de laatste informatie uitgewisseld.

Voorzitter ‘Kom in de Kas’ René Willemsen nam samen met Peter Bakker, voorzitter van Greenport Arnhem Nijmegen het woord, en spraken de genodigden toe. Daarna werd de microfoon overgenomen door wethouder Jan van Baal, die namens de gemeente Overbetuwe het officiële gedeelte voor zijn rekening nam. De wethouder nam de gelegenheid waar om het belang van de agrarische sector en dat van de glastuinbouw in het gebied aan te stippen.

Tijdens het goed bezochte ondernemersontbijt, werd tevens afscheid genomen van bestuurslid Theo Visser van Kom in de Kas. Hij werd bedankt voor zijn jarenlange betrokkenheid bij de organisatie van Kom in de Kas in de regio Arnhem-Nijmegen. Er vond binnen het bestuur ook een functiewisseling plaats, René Willemsen heeft zijn taken overgedragen aan Roland Meeuwsen, in het dagelijks leven eigenaar van kwekerij Escaro. René blijft wel in een andere rol actief binnen het bestuur van Kom in de Kas.

Naar het overzicht