Arbeidsmigranten, een belangrijke schakel in uw team

“Het was even alle zeilen bijzetten”, vertelt Henk van Doorn van VDBA uit Geldermalsen. “In het voorjaar was er een periode dat er geen arbeidsmigranten op de reguliere wijze naar Nederland konden komen. Vervoer over de weg was onmogelijk, en ook de lijnvluchten vanuit Polen en Roemenië waren stilgelegd. Wij hebben toen ingezet op het charteren van vluchten vanuit Roemenië naar Eindhoven Airport om zo de beschikbaarheid van arbeidsmigranten mogelijk te maken voor onze relaties. Dat is een moment waarop je het verschil kunt maken, we hebben het risico van het charteren overzien en het besluit genomen dat we onze cliënten in deze moeilijke periode van dienst moesten zijn.”

Ook tuinders in Bergerden werden op die manier geholpen met hun personeelsvraagstuk gedurende de corona-crisis. Er is goed naar de risico’s gekeken. Zo moest Van Doorn zorgen dat er geen mensen met corona aan boord gingen en dat de bezetting van de chartervlucht volgens de regels gebeurde. Omdat VDBA samenwerkte met een Roemeens recruitment bureau kon dat zowel in Roemenië als in Nederland goed en veilig geregeld en begeleid worden.

Voor Henk van Doorn is het regelen van een chartervlucht geen dagelijkse bezigheid. Hun grootste expertise zit in het verzorgen van de verloning van arbeidsmigranten. Ook adviseren ze ondernemers in de tuinbouw over hun personeelsvraagstukken. De corona-crisis heeft geleerd dat je als ondernemer moet zorgen voor een goed netwerk waar je op terug kunt vallen, zeker in een tijd zoals het laatste half jaar.

Jan van Genderen: “voor ons waren die chartervluchten een uitkomst, en met VDBA doen we al jaren zaken, wij weten dat hun proces goed in elkaar steekt”

Wilt u meer weten over de ervaringen van Henk van Doorn met personeelsbeleid en verloning van arbeidsmigranten, dan kunt hem bereiken via.

www.vdba-salarisverwerking.nl

(Henk) van Doorn  0345-745000

 

 

Naar het overzicht