Bloemisten vieren de zomer bij Plantion

Met meer dan 150 deelnemers kijkt Plantion terug op een drukke en zeer geslaagde eerste editie van haar inspiratie-evenement ‘Vier de Zomer’. De bijeenkomst vond plaats op woensdag 19 juni van 16.00 tot 21.30 uur in het Plantion-gebouw in Ede. Eigenaren en medewerkers van bloemenwinkels namen deel aan workshops, kregen tips van een trendwatcher en genoten van zomerse versnaperingen.

Plantion had voor ‘Vier de Zomer’ geen betere dag kunnen kiezen. De buitentemperatuur steeg ’s middags tot rond de 30 graden, ’s avonds waren er flinke regendruppels. Binnen bleef de stemming onverminderd zonnig. Vanaf 16.00 uur werden de eerste bloemisten verwelkomd met een bijzondere polscorsage (of mochten die zelf maken) en uiteindelijk noteerde Plantion meer dan 150 deelnemers. Naast eigenaren waren ook medewerkers van bloemenwinkels uitgenodigd. Een bewuste keuze van Plantion, omdat het in veel winkels de medewerkers zijn die de klanten bedienen.

 

Nuttig en aangenaam

In een ongedwongen sfeer kregen de deelnemers een aantal nuttige zaken voorgeschoteld. Bekende arrangeurs deelden hun ideeën voor het maken van eigentijdse, zomerse boeketten. Bezoekers konden deelnemen aan de workshops ‘plukboeketten’ van Hanneke Frankema en Dini Holtrop en ‘trends in verpakkingen’ van Giel Tuns. Trendwatcher van Bol.com Bo van Mierlo hield een boeiend verhaal over trends en online kopen.

Na afloop gingen de deelnemers met een tas vol zomerinspiratie én een passende attentie (teenslippers met Plantion-print) naar huis. ‘Vier de Zomer’ werd door Plantion kosteloos aangeboden, met dank aan VBW, Alflora, OASIS, Floral Academy en Commissie van de Handel Plantion.

Plantion

Plantion te Ede is een moderne, complete en inspirerende marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten. Met 142 medewerkers creëert Plantion optimale afzetmogelijkheden voor producten van haar aanvoerders. Plantion combineert onder één dak een klokveiling (dagverse bloemen en planten), een groencentrum (boomkwekerijproducten) en een groothandelscentrum (bloemen, planten en bloemisterijartikelen). Daarnaast bemiddelt Plantion rechtstreeks tussen kweker en koper. Veel producten zijn ook via Plantion Digitale Marktplaats verkrijgbaar. Plantion investeert in een CO2-neutrale marktplaats, onder meer door gebruik van zonnepanelen en windenergie. Over 2018 realiseerde Plantion een omzet van 98,9 miljoen euro. Meer informatie: www.plantion.nl.

 

(foto gemaakt door VVb Van Bree)

 

Naar het overzicht