Nieuwe data Cursus Het Nieuwe Telen voor niet-telers

Het Nieuwe Telen (HNT) is een bekende aanpak (strategie) voor tuinders om energiezuinig te telen. In het verleden heeft Greenport Arnhem-Nijmegen hier meermaals aandacht aan besteed. Nu is er ook een cursus voor niet-telers, zodat zij ook beter kunnen begrijpen op welke slimme manieren tuinders zuinig met energie omgaan.

In januari 2021 start een serie van drie bijeenkomsten over Het Nieuwe Telen, locatie Mea Vota in Huissen. Speciaal voor adviseurs, leveranciers en andere geïnteresseerden in HNT. Vooral voor mensen die sparren met telers over de teeltstrategie, het inzetten van technieken of het kasklimaat is de cursus zeer interessant. Na de introductie van Het Nieuwe Telen in 2009 door Kas als Energiebron hebben de glastuinders hun teelt strategieën stap voor stap geoptimaliseerd. De belangrijkste stap was de overstap van “telen op gevoel” naar “meten is weten”. Sindsdien is het energieverbruik drastisch gedaald, de plantweerbaarheid toegenomen en de productie verhoogd.

Cursus gegevens:

Kosten: zie site van Kas als Energiebron (€250 voor businessleden van Glastuinbouw Nederland en €325 voor niet-leden)

https://www.kasalsenergiebron.nl/academy/cursusaanbod/cursus-hnt-voor-niet-telers/

Startdatum: Nieuwe data 26 januari

Vervolgdata: 2 maart en 9 maart 

Cursus tijd: van 19.00 uur tot 22.00 uur.

 

Inhoud cursus

Een kennismaking met de achtergronden van HNT, het werken met de balansen binnen HNT, wat de toepassing oplevert voor telers en wat de risico’s zijn bij toepassing.

 

Resultaat

Begrijpen wat HNT inhoudt en op hoofdlijnen weten hoe je het kan toepassen. Met kennis van zaken spreken met telers over HNT. Meer informatie én de mogelijkheid tot inschrijven vind u via op de site van Kas als Energiebron, kies daarna “academy” en daarna “cursusaanbod”.

 

Samenstelling groepen

Divers gezelschap van 12 tot 14 adviseurs, leveranciers, beleidsspecialisten en alle andere belangstellenden die regelmatig te maken hebben met de glastuinbouw.

 

Docenten

De cursus worden gegeven door Marc van Stokkum (Van Stokkum T&C) en Robert Solleveld (Glastuinbouw Nederland).

 

Locatie

De cursus vindt plaats in Mea Vota, Boskoop Glorie 33, 6851VH Huissen.

De cursus wordt volgens de geldende coronarichtlijnen verzorgd.

Voor meer informatie over de cursus kunt u contact opnemen met:

Marc van Stokkum

Van Stokkum Training & Consultancy

06-43194469

Doornenburg

 

Naar het overzicht