Gelderland biedt hulp om sterk uit de crisis te komen

Veel bedrijven in de tuinbouw hebben te maken met de gevolgen van de corona-crisis. Deze gevolgen kunnen verschillend van aard zijn. Dit kan variëren van “hoe kom ik de komende maanden door” tot “hoe richt ik mijn bedrijf zo in dat ik er sterker uit kom”.

Provincie Gelderland wil bedrijven ondersteunen en stelt voor bedrijven in de tuinbouwsector geld beschikbaar om met een adviseur/coach te kunnen sparren over hun situatie en om een plan van aanpak op te stellen.

Wat wordt vergoed?

Provincie Gelderland vergoedt 75 % van de kosten van de coaching; het traject mag maximaal € 2000,- kosten waarvan € 1.500,- subsidie gegeven kan worden.

Wie kan er gebruik van maken?

U kunt gebruik maken van deze regeling als u de crisis goed wilt doorkomen en er zelfs sterker uit wilt komen. U wilt een individueel coachingstraject volgen waarin u leert om weloverwogen keuzes te maken die de overlevingskansen van het bedrijf vergroten en bijdragen aan een versterkte positie van het bedrijf na de crisis.

Hoe kom ik aan een adviseur/coach?

U kunt hiervoor een adviseur/coach vragen die u al kent. Maar u kunt daarvoor ook een andere adviseur/coach kiezen. Bij de keuze van de adviseur kan uw pactmanager of brancheorganisatie helpen. De contactgegevensstaan onder deze tekst. De adviseur/coach is deskundig in het coachen van bedrijven in het tuinbouwcluster, is in staat om zowel sociaal emotioneel als bedrijfseconomisch te coachen zodat de kans om sterk uit de crisis te komen wordt vergroot.

Hoe kan ik aanvragen?

Als u een adviseur/coach heeft gevonden dan kunt u zich aanmelden bij Greenport Gelderland via het aanmeldingsformulier. U vult dit formulier in, ondertekent het en stuurt het met een kopie van de offerte van uw coach/adviseur op naar Greenport Gelderland. Er kunnen maximaal 150 bedrijven meedoen. Als uw aanvraag aan de voorwaarden voldoet en de regeling nog niet is uitgeput wordt de subsidie direct naar uw bankrekening overgemaakt.

Hoe rapporteer je?

Vervolgens gaat u met uw adviseur/coach aan de slag. Als de eerste nood geklaard is en de toekomst veilig is gesteld gaat u met uw adviseur/coach aan de slag om uw bedrijf sterker uit de crisis te laten komen. Tegen het eind van het traject maakt u met uw adviseur/coach een bedrijfsontwikkelplan waarin u de toekomst van uw bedrijf beschrijft en de stappen die u gaat nemen om die sterke toekomst te realiseren. Na afloop van het traject verantwoordt u de subsidie door een kopie van het bedrijfsopleidingsplan en de facturen van uw adviseur/coach op te sturen naar Greenport Gelderland. vanzelfsprekend haalt u de concurrentiegevoelige informatie hier uit.

Contactpersonen

Als u meer informatie wilt over de mogelijkheden die deze regeling u biedt kunt u contact opnemen met:

Radboud Vorage, pactmanager Greenport Arnhem/Nijmegen; 06 - 51 43 13 01 of r.vorage@greenportarnhemnijmegen.nl

 

Klik hier om u aan te melden

 

Naar het overzicht