Groesbeekse wijn, van product naar beleving!

De wijncultuur leeft in Groesbeek. Een vijftal wijnboeren uit dit mooie dorp hebben samengewerkt aan het ontwikkelen van een nieuwe witte en rode wijn van hun eigen druiven. Deze wijn is speciaal bestemd voor bezoekers aan de regio en mensen die de regio willen beleven. Met ondersteuning van Greenport Gelderland ontwikkelde zij en unieke product/markt combinatie voor hun nieuwe wijnen en hebben ze deze wijnen met veel enthousiasme in eigen regio geïntroduceerd. Ze richten zich daarbij vooral op lokale evenementen en de horeca uit de eigen streek.

Zo is tijdens de Nederlandse Wijnfeesten de gezamenlijke wijn extra in de schijnwerpers gezet. Op het wijnfeest wordt een internationale wijnmarkt gehouden, waarin de Groesbeekse wijnboeren centraal stonden. Daarnaast organiseerden de wijnboeren bij de verschillende wijngaarden aansprekende activiteiten en ontvingen ze bezoekers op unieke wijnterrassen bij de wijngaardeniers. Ook waren ze present op de opendag van het Wijnbouw Centrum en aanwezig op het Pruuvenement. Het Pruuvenement werd dit jaar georganiseerd bij en door wijngaard de Plack. Daar stonden lokale producten op het menu. Zo konden de bezoekers genieten van een drie gangen diner met producten zoals Betsy’s kip (coq au vin) en de wijnen van het wijnboeren collectief: Onze Witte en Onze Rode.

Het doel van de nieuwe gezamenlijke wijn is om mensen uit de regio en bezoekers van het gebied kennis te laten maken met de bijzondere wijnen die geteeld, gemaakt en gebotteld worden in het wijndorp Groesbeek. Met deze aanpak hebben de wijnboeren hun gezamenlijke producten op de kaart gezet. De komende jaren wordt er verder gewerkt aan het in de markt zetten van hun wijnen en steeds meer mensen naar de wijnfeesten en het Pruuvenement te trekken. Door die strategie verwachten ze dat hun producten meer bekendheid krijgen en de afzet gestaag zal groeien. Volgend jaar bent u weer van harte welkom tijdens het laatste weekend van september in Groesbeek. Een unieke ervaring: www.nederlandsewijnfeesten.nl

Naar het overzicht