KLEURRIJKE VERHALEN DAGEN 2019

Tijdens de Kleurrijke Verhalen Dagen (18 tot en met 28 september 2019), geven Plantion-bloemisten in totaal 30 duizend kortingsbonnen weg aan klanten, die minstens € 15 aan bloemen en/of planten besteden in hun winkel. De kortingsbonnen kunnen vervolgens tot 1 december dit jaar worden benut bij een volgende aankoop. Hiermee geeft Plantion haar bloemisten een verkoopimpuls in het najaar. Via een winactie op Facebook maken consumenten ook kans op een jaar lang gratis bloemen. Zie ook deze instructievideo voor deelnemende bloemisten.

 

Aan de Kleurrijke Verhalen Dagen nemen bloemisten deel die bij Plantion inkopen op de klok. Afhankelijk van hun inkoop ontvangen zij een x-aantal kortingsbonnen om weg te geven. In totaal geeft Plantion 30 duizend bonnen uit.

Promotiecampagne

Ter promotie van de Kleurrijke Verhalen Dagen worden in de directe omgeving van de bloemisten 1 miljoen folders huis en huis verspreid. Daarnaast is een uitgebreide online campagne opgezet, gericht op de doelgroep vrouwen van 25-65 jaar. Via de storelocator op www.kleurrijkeverhalen.nl kunnen geïnteresseerde consumenten gemakkelijk een deelnemende bloemist in de buurt vinden.

 

Winactie op Facebook

Naast € 7,50 korting op een volgende aankoop zit er voor consumenten mogelijk nog iets extra’s in het vat. Want wie op Facebook een foto deelt van de aangekochte bloemen of planten, met #kleurrijkeverhalen en vermelding van de betreffende bloemist, maakt kans op een jaar lang elke twee weken gratis bloemen.

 

Bloemist in het spotlicht

De langlopende (sinds 2014) consumentencampagne Kleurrijke Verhalen zet de bloemist in het spotlicht. Met ludieke filmpjes wordt verteld dat je bij de bloemist moet zijn voor een mooi en duurzaam product. De bloemist kent zijn klanten en verrast hen regelmatig met iets nieuws. Plantion ondersteunt haar bloemisten hierin door naast een breed assortiment wekelijks nieuwe soorten (noviteiten) voor de klok te brengen. Ook organiseert Plantion inspirerende workshops, productpresentaties en verkoopgerichte trainingen.

 

Plantion

Plantion te Ede is een moderne, complete en inspirerende marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten. Met 142 medewerkers creëert Plantion optimale afzetmogelijkheden voor producten van haar aanvoerders. Plantion combineert onder één dak een klokveiling (dagverse bloemen en planten), een groencentrum (boomkwekerijproducten) en een groothandelscentrum (bloemen, planten en bloemisterijartikelen). Daarnaast bemiddelt Plantion rechtstreeks tussen kweker en koper. Veel producten zijn ook via Plantion Digitale Marktplaats verkrijgbaar. Plantion investeert in een CO 2-neutrale marktplaats, onder meer door gebruik van zonnepanelen en windenergie. Over 2018 realiseerde Plantion een omzet van 98,9 miljoen euro. Meer informatie: www.plantion.nl.

 

Naar het overzicht