Nieuw bestuurslid stelt zich voor: Guus van Logtestijn

Ik stel mezelf graag in deze nieuwsbrief aan u voor. Mijn naam is Guus van Logtestijn, 62 jaar,  getrouwd en wij hebben 2 zonen en 2 dochters. Ik hou van het buitenleven, van huis uit ben ik opgegroeid als boerenzoon.  Wellicht mede daardoor hebben wij rondom het huis enkele dieren zoals kleine koeien en kippen. Mijn ontspanning haal ik onder andere door met mijn racefiets toertjes te maken in de Betuwe en uit het spelen van sousafoon bij Sint Sebastianus.

 

Je bent geboren in Soest, hoe ben je in Lingewaard terecht gekomen?

Omdat ik begin 80’er jaren bij de bloemenveiling in Bemmel heb gesolliciteerd, ben ik naar de Betuwe verhuist. Na 5 jaren in Bemmel te hebben gewoond, zijn wij naar Gendt vertrokken waar ik nog steeds met plezier woon.

 

Hoe is je carrière verlopen?

Sinds 2006 zit ik in het MT van de toenmalige Bloemenveiling Oost-Nederland. Plantion is per 1 januari 2008 ontstaan uit een fusie van Bloemenveiling Oost Nederland te Bemmel en Veiling Vleuten (inclusief Groencentrum Horta) te Utrecht . Mijn huidige baan als Commercieel Directeur bij Plantion voer ik uit sinds 2016. In al mijn functies heb ik altijd in de commerciële hoek gewerkt.  Het mooiste vind ik de dynamiek in de veiling. Er is veel activiteit in de ochtend met de kwekers die hun producten komen brengen en de kopers die op zoek zijn naar prachtige, verse bloemen en planten voor hun bedrijf.  Elke dag is er volop bedrijvigheid met alle karren bij de klok, door de veilinghal heen en einde dag is alles weer opgeruimd.  Iedere dag is anders, want hoe het gaan lopen hangt allemaal af van de prijsvorming van vraag en aanbod. Het coöperatieve van de veiling is heel belangrijk, je zit altijd tussen 2 partijen in maar dat is ook de charme van het werk.

 

Wat voor meerwaarde ga je mee brengen voor het bestuur van GAN?

Mijn kennis en netwerk. Kennis is belangrijk maar kennissen is nog belangrijker. Ik heb bij andere organisaties bestuurlijke ervaring opgedaan en ik vind structuur binnen een bestuur belangrijk. Efficiënt vergaderen is daar een voorbeeld van, eerst de zaken wat er moet gebeuren, en daarna is er ruimte voor social talk. Ik heb persoonlijke interesse in mensen, en hoor graag waar iedereen mee bezig is.

 

Waar kijk je het meeste naar uit bij je bestuursfunctie?

Samen de tuinbouw de positieve uitstraling helpen uit te bouwen. En om de werkgelegenheid tot zijn recht te laten komen. Er zijn voldoende banen ook voor de jongeren in deze branche. De tuinbouw staat te springen om jongeren welkom te heten en daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

 

Naar het overzicht