Plantion toont flexibiliteit

Volgens Peter Bakker, algemeen directeur van Plantion, wordt er veel flexibiliteit van tuinders, handel, afnemers en medewerkers gevraagd. In deze tijd van de nieuwe 1,5 meter economie moeten er veel zaken aangepast worden om de veiligheid van mensen te garanderen, maar ook om de business zoveel mogelijk doorgang te laten vinden. Plantion heeft een serie maatregelen genomen om alles in goede banen te leiden. Op haar website is een Live-Blog-Coronavirus te vinden om iedereen zo goed mogelijk te informeren.

Veiligheid van mensen is de hoogste prioriteit. Zo heeft Plantion regels ingesteld voor het gebruik van de afmijnzaal. Per tribunebankje mag maar één persoon plaatsnemen. Bovendien wordt er maar één klant per debiteur toegestaan. Ook wordt kopen op afstand gestimuleerd. Zo heeft Plantion voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. Bovendien kunnen de gekochte planten via B&M koeriers tot aan de bloemenwinkel afgeleverd worden. Zo wordt het fysiek contact verder beperkt.

Helaas heeft Plantion een aantal activiteiten moeten verplaatsen, zoals de ALV en de feestelijkheden rond haar 12,5 jarig bestaan. Zodra we weer veilig bij elkaar kunnen komen, pakken we die zaken weer op.

De focus ligt op de kernactiviteiten. Plantion doet er alles aan om de bloemenhandel zoveel mogelijk door te laten lopen. Volgens Peter Bakker bemiddeld Plantion steeds meer Nederlandse snijbloemen, maar hebben ze ook een mooi assortiment import staan, ondanks dat het niet makkelijk is om deze producten hiernaartoe te krijgen. Bij sommige tuinplanten ziet Plantion de komende dagen hier en daar al wat schaarste ontstaan. Gelukkig behoudt de consument ook in deze onzekere tijd de waardering voor een boeket bloemen en een mooie kamerplant.

Voor actuele informatie over Plantion: https://www.plantion.nl/coronavirus/

Naar het overzicht