Regiosafari Arnhem Nijmegen brengt bezoek aan Zandvoortflowers te Huissen

Op 5 september jl. vond er een bedrijfsbezoek plaats als onderdeel van de zogenoemde regiosafari Arnhem Nijmegen bij Zandvoort Flowers in Huissen. De organisatie Regio Arnhem Nijmegen, bestaat uit een regionaal samenwerkingsverband tussen 18 gemeenten, gericht op een structurele verbetering van het vestigingsklimaat voor inwoners en bedrijven in de regio Arnhem Nijmegen, in nationaal en internationaal perspectief.

De Regio Arnhem Nijmegen is een platform van overleg en afstemming, gericht op de thema's Duurzaamheid, Economie, Wonen en Mobiliteit.

Doel van de bezoeken is om de omgeving goed te leren kennen. Waar zijn we goed in? Waar mogen we als gebied trots op zijn? Kortom, wat is het moois dat onze regio te bieden heeft! Tijdens het bedrijfsbezoek kon Rick Gerichhausen de aanwezige bestuurders het groeiproces van de gewassen toelichten. Bij Zandvoort Flowers teelt men Amaryllis, Freesia en Calla. Zowel op het gebied van afzet, als teelt- en energietechniek is Zandvoort Flowers altijd op zoek naar vernieuwingen en innovaties. Er werd aan de aanwezigen getoond, hoe er door het gebruik van energieschermen en nevel-koeling een optimaal klimaat in de kas ontstaat. Rick gaf eveneens toelichting over het systeem waarmee ze warme en koude tussen de verschillende gewassen kunnen uitwisselen, dit met een minimale inzet van (fossiele) energie. 

Er werden uiteenlopende vragen gesteld op diverse vlakken waar een tuinder mee te maken heeft zoals waar de werknemers vandaan komen en of er overwogen zou worden om medewerkers te huisvesten op het eigen bedrijf. Na een prachtige rondleiding over het bedrijf werd de regiosafari voortgezet en vertrok het gezelschap naar de volgende locatie. Naar het overzicht
  • Home
  • Over ons
  • Nieuws
  • Regiosafari Arnhem Nijmegen brengt bezoek aan Zandvoortflowers te Huissen