René Willemsen volgt Jos Kersten op als voorzitter van Coöperatie Plantion

Tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) van Plantion op vrijdag 6 december 2019 stemden de leden in met de benoeming van René Willemsen als nieuwe voorzitter. Willemsen, Kalanchoë- en Calceolariakweker uit Gendt, volgt Jos Kersten op. Kersten was de afgelopen 11 jaar voorzitter van de coöperatie Plantion en daarvoor 12 jaar van Bloemenveiling Oost Nederland. Na de ALV werd tijdens een drukbezochte receptie afscheid van hem genomen.

 

De leden van Plantion gingen ook akkoord met de toetreding van rozen- en hortensiakweker Mickey Hogervorst uit Stompwijk tot de personele unie van bestuur en raad van commissarissen. Naast deze veranderingen werd op de ALV onder meer de prognose voor 2019 bekendgemaakt. Plantion gaat uit van 2,3 procent meer omzet in vergelijking met 2018. Na een daling vorig jaar herstelt de bemiddeling zich uitstekend: +6,3 procent. Groencentrum Plantion profiteert verder van de grote vraag naar tuinproducten: +5 procent. De omzet via Plantion Digitale Marktplaats neemt met 10 procent toe. De klokomzet daalt 1,9 procent maar inmiddels is de dalende lijn omgebogen; in 2020 verwacht Plantion met de klok 3 procent in de plus te eindigen.

 

Thuisgevoel

In 2019 werd een aantal initiatieven genomen om te zorgen dat bloemisten zich nog beter bij Plantion thuis voelen. Zo kunnen klokkopers sinds medio 2019 eenvoudig duurzame producten selecteren voor aankoop, zowel in de afmijnzaal als op Plantion Digitale Marktplaats. Een volgende innovatie was Klokaanbod: een actuele digitale catalogus van alle ’s nachts aangevoerde producten. Vanuit het Kwekers/Kopers Platform gingen vertegenwoordigers van Plantion en Commissie van de Handel Plantion weer samen met bloemisten op werkbezoek bij kwekers. Er werden ook twee drukbezochte inspiratiebijeenkomsten bij Plantion georganiseerd, namelijk Vier de Zomer en Vier de Winter. En in het najaar zorgde de actie Kleurrijke Verhalen Dagen opnieuw voor extra klandizie in de bloemenwinkels.

 

TASPO-Award
Met gepaste trots memoreerde de directie het winnen van een TASPO Award, de ‘Oscar van de groene sector’, in Duitsland. De jury noemde de uitverkiezing ‘Een beloning voor de proactieve en eigentijdse manier waarop Plantion stappen zet om de belangrijkste bloemistenklok van West-Europa te worden’.

 

Plantion

Plantion is verbindend in bloemen en planten: een moderne, complete en inspirerende marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten. Met 142 medewerkers creëert Plantion optimale afzetmogelijkheden voor producten van haar aanvoerders. Plantion combineert onder één dak een klokveiling (dagverse bloemen en planten), een groencentrum (boomkwekerijproducten) en een groothandelscentrum (bloemen, planten en bloemisterijartikelen). Daarnaast bemiddelt Plantion rechtstreeks tussen kweker en koper. Veel producten zijn ook via Plantion Digitale Marktplaats verkrijgbaar. Plantion investeert in een CO2-neutrale marktplaats, onder meer door gebruik van zonnepanelen en windenergie. Over 2018 realiseerde Plantion een omzet van 98,9 miljoen euro. Meer informatie: www.plantion.nl.

(foto zijn gemaakt door VVB Van Bree)

 

 

Naar het overzicht
  • Home
  • Over ons
  • Nieuws
  • René Willemsen volgt Jos Kersten op als voorzitter van Coöperatie Plantion