symposium over Energietransitie Glastuinbouw Gelderland

De sprekers zullen in gaan op de kansen die er liggen om te komen tot een klimaat neutrale tuinbouw. Maar ook hoe de tuinbouwsector zelf een actieve rol kan krijgen in de energietransitie.. Wat kan een ondernemer zelf oppakken om dit te bewerkstelligen en welke gebiedsopgaven liggen er. NEXTgarden laat graag zien hoe ondernemers en overheid intensief samenwerken binnen een Glastuinbouwpact. Door de krachten te bundelen, kunnen we de energietransitie in de praktijk beter vormgeven. 

In de middag bieden wij u graag de gelegenheid om tussen 14.30 uur – 17.00 uur, u te laten verrassen met een bezoek aan één of meerdere innovatieve tuinbouwbedrijven in de Bommelerwaard en Lingewaard. Laat u inspireren door de innovaties die nu al bij tuinbouwbedrijven worden toegepast, zie bijlage. Wilt u deelnemen aan één of meerdere excursies, dan kunt u zich aanmelden via r.vorage@greenportarnhemnijmegen.nl en gselman@projectenltonoord.nl. 

Vanaf 18.00 uur heten wij u van harte welkom bij Certilas (Gloxinialaan 2 te Huissen) waar u een maaltijd geserveerd krijgt. Om 19.00 uur openen wij ons symposium met Marjan Minnesma van Urgenda en Peter Drenth, gedeputeerde van provincie Gelderland, verantwoordelijk voor onder andere tuinbouw en energietransitie. Aansluitend zullen er andere sprekers in gaan op het onderwerp, en de uitdagingen hoe te komen tot een klimaat-neutrale tuinbouw. Voor meer informatie over het symposium, zie de bijgevoegde uitnodiging. Gelieve u aan te melden voor het diner en het avondprogramma (symposium) via het volgende e-mailadres: nextgarden@lingewaard.nl

Voor vragen over het symposium, kunt u contact opnemen via nextgarden@lingewaard.nl. Evelien Luggenhorst of Barbara van Zweeden zullen deze e-mails zo snel mogelijk beantwoorden. 

Mede namens NEXT Garden, Glastuinbouwpact Arnhem-Nijmegen en Greenport Gelderland

Marianne Schuurmans-Wijdeven (burgemeester Lingewaard)
Rian Verwoert (voorzitter Greenport Gelderland)
Peter Bakker (Greenport Arnhem-Nijmegen)

Naar het overzicht