Terugblik nieuwjaarsbijeenkomst 8 januari

Op 8 januari jl. vond onze nieuwjaarsbijeenkomst plaats, niet zoals u van ons gewend bent op locatie maar digitaal. In verband met de geldende coronamaatregelen was het niet mogelijk om een fysieke bijeenkomst te houden. Daarom is GAN op zoek gegaan naar een alternatief, en die werd gevonden in de vorm van een Teams meeting. Door vooraf te registeren, konden wij een borrelpakketje bij de deelnemers op het door hun opgegeven adres laten bezorgen. Zo konden we virtueel met elkaar het glas heffen op een gezond en voorspoedig 2021! Er waren 40 deelnemers ingelogd die konden meekijken met de presentaties van de sprekers. Radboud Vorage nam ons in vogelvlucht mee door de activiteiten die, georganiseerd waren het afgelopen jaar. Vanwege corona waren, op de nieuwjaarsbijeenkomst en trainingen in januari en maart na, er geen fysieke activiteiten in 2020. In plaats daarvan zijn er veel nieuwsbrieven gestuurd om het netwerk op de hoogte te houden. GAN heeft 2 webinars georganiseerd over marktontwikkeling na corona en duurzame energie en HTO. 

Harrie Vreman nam ons mee naar de wereld van Ingredient Farm, waar we een interessant kijkje in de kas kregen van de Proeftuin. Zo konden we het proces zien hoe nieuwe teelten worden ontwikkeld van kurkuma en zwarte peper.  

Tony van Eldijk liet ons meekijken naar het ontstaan van 'Van Lokaal Voor Lokaal'.  We zagen welke bedrijven er mee doen aan dit mooi initiatief en wat de doelstelling is. We hoorden de kernwaardes zoals lokaal inkopen, transparantie, gezonde korte keten, gemak, prijs en service. Van lokaal voor lokaal is gebaseerd op een maatschappelijk verantwoorde samenwerking, die goed is voor mens, milieu, dier en aarde.

De laatste spreker was René Willemsen, hij vertelde ons zijn visie op de tuinbouw en zijn presentatie werd ondersteund door mentimeter. Hiermee konden de deelnemers actief hun stem uitbrengen op de getoonde stellingen. We kunnen terugkijken op een geslaagde, virtuele bijeenkomst met enthousiaste reacties op de vooraf ontvangen borrelpakketten. 

 

Naar het overzicht