Van zaterdaghulp tot rechterhand van de eigenaar: het verhaal van Christian Luppes

15 jarige jongen wilde Christian Luppes graag een centje bijverdienen. Iedere zaterdag op de fiets naar Kwekerij Arbeidsvreugde in Groessen. Afwisselend werk tussen de Helleborussen en Pelargoniums, dat paste Christian wel. Intussen zijn we 13 jaar later en is Christian de rechterhand van Frank Buurman, de eigenaar van twee kwekerijen in Groessen.

Christian woont in Westervoort en zoals veel jongeren, zocht hij als tiener in de buurt een baantje in een tuinbouwkas voor wat extra inkomsten. Daar leerde hij hoe zaken er aan toe gaan in een tuinbouwbedrijf. Van plantjes stekken tot en met de verkoop. Na de middelbare school ging hij naar de Hogeschool Arnhem-Nijmegen waar hij Commerciële Economie studeerde. Dat was een mooie opleiding die goed paste bij zijn interesses en bovendien direct toepasbaar was bij zijn bijbaan op de kwekerij. Hij ging geleidelijk meer werken bij de kwekerij en ondersteunde Frank met de commerciële werkzaamheden (marketing en verkoop). Zo werd er een website voor de kwekerij opgezet en werd er een merk ontwikkeld. Alles wat hij op de HAN leerde werd direct toegepast op de kwekerij.

De combinatie tussen studeren en werken beviel Christian dermate goed dat hij besloot om nog een Master opleiding te doen aan de Universiteit van Wageningen; Management, Economics & Consumer Studies, met een specialisatie op marketing. Dat gaf hem de kennis om Frank nog meer en beter te kunnen ondersteunen. Christian werd o.a. verantwoordelijk voor het strategische beleid (schrijven en uitvoeren van plannen), maken marketing analyses, maar ook ging hij steeds vaker met Frank op gesprek bij leveranciers, klanten en andere zakelijke contacten. Inmiddels is Christian samen met Frank volledig verantwoordelijk voor de complete bedrijfsvoering.

Kwekerij Arbeidsvreugde is in die jaren enorm gegroeid; naar twee bedrijven op vier locaties. Tegenwoordig werkt Christian fulltime. Hij heeft er geen moment spijt van dat hij als 15 jarige jongen in 2007 besloot om een centje bij te gaan verdienen in de tuinbouw!

Naar het overzicht
  • Home
  • Over ons
  • Nieuws
  • Van zaterdaghulp tot rechterhand van de eigenaar: het verhaal van Christian Luppes