Plantion kiest voor een andere leiderschapsstijl

Na een periode waarin het bedrijf zijn naam in de sierteelt heeft gevestigd, staat Plantion in de startblokken om nieuwe wegen in te slaan en zich verder te ontwikkelen. In dat kader vindt binnenkort een directiewisseling plaats. Op verzoek van het bestuur en de raad van commissarissen legt Peter Bakker per 31 december 2020 zijn functie als algemeen directeur neer. André van Kruijssen volgt hem op.

 

Bestuur en raad van commissarissen wijzen op de grote verdienste van Peter Bakker voor Plantion in de afgelopen jaren. Bakker speelde als directeur van Bloemenveiling Oost Nederland een belangrijke rol in de fusie met Veiling Vleuten in 2008. Vervolgens was hij verantwoordelijk voor de bouw van de huidige innovatieve en duurzame marktplaats in Ede. In 2012 werd Bakker algemeen directeur van Plantion. Onder zijn leiding kreeg het bedrijf een herkenbaar profiel als bloemistenklok met een sterke focus op de Nederlandse en Duitse markt. In 2016 werd de directie uitgebreid met Guus van Logtestijn, voor commerciële zaken. Van Logtestijn blijft deze functie ook na Bakkers vertrek vervullen.

 

Stevig fundament
Plantion-voorzitter René Willemsen: “Tot nu toe is Peter Bakker bij Plantion de juiste man op de juiste plaats geweest. Hij heeft niet alleen de nieuwbouw in goede banen geleid, maar in Ede ook een compleet nieuwe organisatie neergezet. Het bedrijf Plantion staat als een huis, er ligt een stevig fundament voor de toekomst. Dat is in belangrijke mate zijn verdienste en we zijn hem daarvoor veel dank verschuldigd.”

 

Ambities toekomst
Recentelijk heeft Plantion haar ambities voor de toekomst geformuleerd. Voor alle partijen rondom het bedrijf wil Plantion een inspirerende en verbindende factor zijn. Belangrijk onderdeel daarvan is het meenemen van aanvoerders en bloemisten in nieuwe technologieën voor kopen op afstand, via internet. Ook wil Plantion haar bekendheid vergroten onder bloemisten in Nederland en omringende landen, met behoud van het coöperatieve karakter. Voor jongeren met interesse in de sierteelt wil Plantion een gezichtsbepalende partij zijn.

 

Verbindend

Die vervolgstappen gaat Plantion zetten met een nieuwe man aan het roer. René Willemsen: “Het lijkt de coöperatie een goed moment om met een frisse blik de toekomst in te gaan. De eerste fase van Plantion vroeg om daadkrachtig leiderschap, we denken dat er voor de volgende fase een andere, meer verbindende leiderschapsstijl nodig is.”

 

Continuïteit

Aan de hand van een profielschets zocht Plantion een geschikte kandidaat om Bakker op te volgen. Deze diende zich aan in de persoon van André van Kruijssen, nadat bekend werd dat hij zijn dienstverband bij Veiling Holambra had beëindigd.
Met zijn benoeming per 1 januari 2021 haalt Plantion het gewenste leiderschap in huis. Daarnaast achten bestuur en raad van commissarissen de komst van Van Kruijssen, die van 2008-2012 ook al directeur bij Plantion was en het bedrijf goed kent, belangrijk voor de continuïteit van Plantion.

 

Foto gemaakt door VVB Van Bree 

Naar het overzicht